DF: Đukanović ulazi u fazu koja karakteriše diktatore na odlasku

"Sve programske razlike između opozicionih partija treba ostaviti po strani i ujediniti sve snage na artikulisanju snažnog fronta za spas države i njenih građana"
0 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 29.01.2017. 14:26h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović još jednom je izjednačio državu Crnu Goru sa samim sobom i javno priznao da je on i njegov zločinački "uiži kabinet smrti" osmislio i naredio organizaciju lažnog državnog udara na dan izbora, sa ciljem da pohapsi i likvidira čelnike DF, a DF kao političku strukturu koja promoviše pomirenje, demokratiju i slobodu, eliminiše i zabrani, navodi se u saopštenju Predsjedništva Demokratskog fronta.

DF je reagovao na intervju Đukanovića Jutarnjem listu u kojem je, govorio o navodnom pokušaju terorističkog napada, političkom stanju Crne Gore, uticaju Rusije, Srbije, stabilnosti Balkana i planovima nakon povlačenja iz izvršne vlasti.

"Šef lopovske sekte koji se suočava sa pravim haosom u stranci, zbog sklanjanja njemu odanih kadrova, a koji je posebno eskalirao otvorenim sukobom Đukanovića sa Vladanom Vučelićem na sjednici organa DPS, ulazi u paranoidno-šizofrenu fazu koja karakteriše sve diktatore na odlasku. Po principu "država to sam ja" Đukanović je, po savjetu Bebe Popovića, planirao izazivanje incidenata, stvaranja haosa na dan izbora, za koji bi optužio DF i pohapsio lidere DF, odmah nakon kraja glasanja. Upravo je DF provalio taj bolesni plan, koji se zasnivao na netačnoj informaciji da će DF pozvati svoje pristalice da slave pobjedu, i informacije o tom planu, koji se sklapao u jednoj privatnoj kući na Karuču, dostavio Katniću pet dana pred izbore. Kada su dva dana pred izbore vidjeli da je DF pozvao svoje pristalice da rezultate čekaju kući i u štabovima DF, i da ne izlaze na ulicu, aktivirali su na brzinu ovaj plan sa Sinđom i Mindjom, kome se smije čitav region", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da "Đukanović i dalje pliva po sopstvenom mulju".

"I nastavlja da uveseljava javnost sa pričom da je neko htio njega da ubije, praćkama i štitnicima za međunožje moderne proizvodnje, u saradnji sa amaterima iz Srbije i nekim solistima iz Rusije. Manija veličine i doživljaja sebe kao oca nacije, poslije patriotskog i hrabrog otpora DF, i veličanstvene kampanje koja je trebala da dovede do smjene DPS na izborima u oktobru. Đukanović je upao u maniju gonjenja i halucinacije, gdje mu se od ribara, molera, bravara, taksista prividjaju teroristi i zavjerenici".

Iz DF ističu da je "dvostruka igra Đukanovića, prema Vašingtonu i Moskvi završena".

"Novom politikom saradnje između SAD i Rusije, kriminalac, švercer, autokrata i međunarodni preveranat Đukanović postaje beskoristan, a za mnoge njegove šefove u Vašingtonu i Moskvi, sa kojima je švercovao cigareta, drogu i oružje za teroriste postaje suvišan i vrlo neprijatan teret. I dosadašnja saradnja sa Đukanovićem i podrška njegovog kriminalnog režima koji je opljačkao državu i građane, razorio institucije i pretvorio Crnu Goru u sigurnu kriminlanu kuću za bjelosvjetsku mafiju, bila je sramota i za SAD i za EU i za NATO i za Rusiju", saopšteno je.

Ističe se da se DF bori za fer i slobodne izbore.

"Sve programske razlike između opozicionih partija treba ostaviti po strani i ujediniti sve snage na artikulisanju snažnog fronta za spas države i njenih građana. Sad je pravi trenutak. Stala je sa radom fabrika za distribuciju droge na veliko. Ključni ljudi koji su DPS i režimu obezbjeđivali stotine miliona eura mjesečno od cigareta, droge i oružja su u ratu i biznis stoji. Režim je ostao bez novca od šverca droge i nema rješenje za punjenje budžetskih rupa i pokrivanja troškova države. Sukobi u DPS eskaliraju. Đukanović kao šef zločinačke organizacije DPS je spreman da izazova haos sukobe u Crnoj Gori, samo da bi sačuvao vlast koja mu garantuje slobodu i zaštitu opljačkanih milijardi. Zato DF poziva sve opozicione snage da se odmah pristupi organizaciji masovnih i upornih demokratskih protesta koje će neminovno ubrzati raspada DPS i dovesti do formiranja prelazne vlade i organizacije prvih fer izbora", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: