Margaret En Uehara: Investitori ulažu u bezbjedne države

“Nadam se da će Senat SAD-a uskoro završiti proces ratifikacije i radujem se dobrodošlici Crne Gore kao punopravnog NATO saveznika“, kazala je američka ambasadorka
9 komentar(a)
Margaret En Uehara, Foto: Savo Prelević
Margaret En Uehara, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.01.2017. 18:03h

Investitori traže stabilnost i bezbjednost, a članstvo u NATO-u će poslati jak signal o crnogorskoj budućnosti zainteresovanim investitorima, kazala je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Margaret En Uehara.

Ona je juče, odgovarajući na onlajn pitanja na zvaničnoj Facebook stranici američke ambasade u Crnoj Gori, istakla pitanje povećanja broja stranih investicija u Crnoj Gori kada postane članica NATO-a.

“Sve vrijeme pričam da vjerujem da će učlanjenje u NATO-u pomoći Crnoj Gori da privuče više stranih investicija. Američki investitori su već uložili preko 100 miliona dolara u Crnu Goru i raste interesovanje čak i za buduće investicije”, kazala je Uehara .

Ona je juče, od 13 do 14 sati, odgovarala na pitanja postavljena tokom prethodne sedmice na zvaničnim stranicama socijalnih mreža ambasade SAD u Crnoj Gori. Uehara je ponovila da SAD snažno podržavaju napore Crne Gore za pridruživanje NATO-u.

“Nadam se da će Senat SAD-a uskoro završiti proces ratifikacije i radujem se dobrodošlici Crne Gore kao punopravnog NATO saveznika“, kazala je američka ambasadorka.

Na pitanja kako će izbor Donalda Trampa za predsjednika SAD uticati na odnose ove dvije države, Uehara je istakla da SAD i Crna Gora imaju dugu istoriju prijateljstva zasnovanog na zajedničkim vrijednostima i ciljevima.

“Očekujem da će se naše partnertsvo nastaviti u zajedničkim naporima da izgradimo svjetliju budućnost za Crnu Goru i cjelokupni Balkan“, kazala je.

Bonus video: