Medojević: Sloboda se ne traži u Skupstini, već na ulici

Među transparentima je bio i onaj upućen šefu SAJ-a Radosavu Lješkoviću, koji je osuđen na pet mjeseci robije u vezi sa protestima DF-a od 24. oktobra. "Lješkoviću, da li je ovo po zakonu?", piše na jednom od transparenata, uz fotografiju nasilnog gušenja protesta
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2017. 19:01h

Više stotina građana, koje je okupio Demokratski front, učestvovalo je u protestnoj šetnji od Skupštine Crne Gore do Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u znak podrške mladom političaru Nikoli Bajčetiću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručio je, u govoru ispred ulaza u ZIKS, da je vrijeme da se nezadovoljstvo podigne na nivo uličnih protesta.

"Za slobodu se ne bori u skupštinskim klupama, za slobodu se ne bori u kancelarijama, za slobodu se ne bori u dijelima i kravatama, za slobodu se bori na ulici.," kazao je on.

On i drugi govornici poručili su Bajčetiću da istraje.

Marko Kovačević kazao je da je Bajčetić, iako iza rešetaka, slobodan čovjek.

“Mi znamo isto tako da je spreman da podnese mnogo veće žrtve nego što je ova za slobodu”, rekao je okupljenima ispred ZIKS-a.

Marko Milačić poručio je da će brzo doći vrijeme da umjesto Bajčetića vrijeme u ZIKS-u provedu ljudi koji su na vlasti.

Među transparentima koje su nosili učesnici bio je i jedan upućen suspendovanom šefu SAJ-a Radosavu Lješkoviću, koji je osuđen na pet mjeseci robije u vezi sa protestima DF-a od 24. oktobra.

"Lješkoviću, da li je ovo po zakonu?", piše na jednom od transparenata, uz fotografiju nasilnog gušenja protesta.

Bajčetić je nedavno počeo izdržavanje tromjesečne robije, na koju je osuđen zbog pokušaja da spriječi policiju da ukloni šatore ispred Skupštine 17. oktobra 2015.

"Nikola Bajčetić je bio taj koji je digao svoj glas i koji je danas optužen i leži u zatvoru zato što je pokušao da odbrani svoje kolege, svoje saborce, i pravo da se borimo za fer i slobodne izbore," rečeno je uoči početka šetnje iz organizacionog tima.

U šetnju su krenuli i poslanici DF-a Nebojša Medojević, Milan Knežević, Andrija Mandić, Branka Bošnjak, Milutin Đukanović, Jovan Vučurović, Strahinja Bulajić, Janko Vučinić...

Njima su podršku pružili i predstavnici Demokratske Crne Gore.

Galerija

Bonus video: