DF: Sekulić označila početak zloupotrebe državnih resursa uoči izbora u Nikšiću

"Posebno je zanimljivo to što je gospođa ministarka trebala da posluži kao celofan koji treba da ukrasi priču najamnika porodice Đukanović, Veselina Pejovića, o poslovanju Rudnika Boksita čijim se vlasnikom lažno predstavlja, jer Nikšićani odavno znaju da to radi za račun prve familije"
78 pregleda 10 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 26.01.2017. 10:57h

Posjeta ministarke ekonomije Dragice Sekulić Nikšiću označila je početak zloupotrebe državnih resursa u predizborne svrhe za predstojeće lokalne izbore od strane DPS-a, ocijenjeno je iz Opštinskog odbora Demokratskog fronta Nikšić.

Sekulić je tokom radne posjete Nikšiću razgovarala sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem, kao i sa nikšićkim privrednicima, a obišla je i Rudnike boksita Instituta za crnu metalurgiju i Elektroprivredu Crne Gore.

"Po već toliko puta viđenom receptu, pred izbore se nudi pomoć nikšićkim privrednicima kako bi se ovi primorali i ucijenili da otpočnu sa agitacijom za DPS. To da nikšićka preduzeća ne opterećuju budžet znali smo i bez ministarke", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je "gorka istina i da ga ne pune jer Nikšić odavno nije u industrijskom smislu ono što je bio".

"Posebno je zanimljivo to što je gospođa ministarka trebala da posluži kao celofan koji treba da ukrasi priču najamnika porodice Đukanović, Veselina Pejovića, o poslovanju Rudnika Boksita čijim se vlasnikom lažno predstavlja, jer Nikšićani odavno znaju da to radi za račun prve familije. Aktuelna vlast je uništila firmu u kojoj je radilo hiljade Nikšićana, svela broj radnika na stotinu i poklonila je lokalnom tajkunu koji nam saopštava da ne želi da zaposli Nikšićane i da posao bazira na izvozu sirove rude što je odavno prevaziđeno čak i u nerazvijenim afričkim zemljama".

Iz Fronta dodaju da Pejović želi da pojača eksploataciju iz jama i poveća izvoz sirove rude, a da nema apsolutno nikakvih planova da se plasiraju neki gotovi proizvodi ili poluproizvodi od aluminijuma na tržište.

"Jasno je da se takvim parazitskim djelovanjem želi samo isisati novac, bez nekog dugoročnijeg plana razvoja, a sve zbog uvećavanja bogatstva Mila Đukanovića i njegovog brata jer su oni istinski vlasnici Rudnika Boksita, a Pejović samo njihov klovn koji treba da glumi gazdu. Očekivano, DPS je kampanju u Nikšiću započeo podvalama i zloupotrebama, a sve u pokušaju da prevari Nikšićane koji su već godinama svjedoci razaranja i uništenja njihovog grada od strane Đukanovićeve lopovske družine. Nikšićani će glasanjem za DF otjerati DPS u političku prošlost, jer samo se tako može spriječiti propadanje našeg grada i ponižavanje Nikšićana", zaključuje se u saopštenju OO DF Nikšić.

Bonus video: