Demos NK: U Crnoj Gori vlada institucionalni haos

„Sa ciljem smjenjivanja vlasti Demokratske partije socijalista, koja je u svim segmentima, a naročito pomenutim socio-ekonomskim, nepodnošljivo degradirala život građana u nikšićkoj opštini“, navedeno je u saopštenju
3 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 25.01.2017. 13:58h

Demos će se, ukoliko prevlada široka opoziciona odluka da se izađe na izbore u Nikšiću, zalagati za modalitet koji pruža najveće izglede za uspjeh opozicije, saopšteno je iz te stranke.

Na sjednici nikšićkog odbora Demosa analizirana je, kako je saopšteno, teška socio-ekonomska situacija u Opštini, u kontekstu zakazanih lokalnih izbora.

Dodatne teškoće, dodaju iz Demosa, vide se u činjenici da u zemlji vlada „institucionalni haos koji se ogleda u polupraznom parlamentu i nelegitimnoj Vladi, kao posledicama neslobodnih izbora održanih na dan zvanično objavljenog državnog udara“.

Iz Demosa navode da je iskazana zabrinutost da li u takvim okolnostima ima smisla doprinositi legitimitetu izbornog procesa.

„Ukoliko prevlada šira opoziciona odluka da se na izbore izađe, čak i u ovako neregularnim uslovima, Demos ostaje pri stavu da se, bez primarnosti svojih parcijalnih interesa, zalaže za onaj modalitet koji pruža najveće izglede za opozicioni uspjeh“, kaže se u saopštenju te partije.

Demos će, kako navode, uprkos određenim neizvjesnostima oko ukupnog opozicionog nastupa, nastaviti sa svojim organizacionim aktivnostima u Nikšiću.

„Sa ciljem smjenjivanja vlasti Demokratske partije socijalista, koja je u svim segmentima, a naročito pomenutim socio-ekonomskim, nepodnošljivo degradirala život građana u nikšićkoj opštini“, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: