"KLJUČNE INSTITUCIJE POD POLITIČKOM KONTROLOM"

Crna Gora pala za tri mjesta na listi percepcije korupcije

Kako je saopšteno iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) crnogorski indeks percepcije korupcije je nominalno veći za jedan bod nego prošle godine, ali su druge zemlje ostvarile znatno veći napredak, pa je zato Crna Gora rangirana niže na ljestvici korupcije
10 komentar(a)
korupcija, Foto: Shutterstock.com
korupcija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Crna Gora pala je za tri mjesta u istraživanju Indeksa percepcije korupcije (CPI) za 2016. godinu, koje sprovodi globalna organizacija Transparency International.

Prema tom istraživanju Crna Gora je rangirana kao 64. na listi od od 176 zemalja, dok je prošle godine zauzimala 61. mjesto.

Kako je saopšteno iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) crnogorski indeks percepcije korupcije je nominalno veći za jedan bod nego prošle godine, ali su druge zemlje ostvarile znatno veći napredak, pa je zato Crna Gora rangirana niže na ljestvici korupcije.

"MANS nije iznenađen pogoršanjem rezultata Crne Gore, jer još uvijek nema ozbiljnijih konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije, a ključne institucije su pod političkom kontrolom", navodi se u saopštenju MANS-a.