DF: Uehara uvijek bila na usluzi režimu i organizovanom kriminalu

„Upravo je Uehara ta koja je podržavala i direktno učestvovala u rušenju i gušenju protesta DF-a, a odigrala je i ključnu ulogu pritiskom na ostatak opozicije da uđe u pregovore sa diktatorom, iz čega će se kasnije formirati politički monstrum zvani „vlada izbornog povjerenja“, kao slamka spasa za Đukanovića“, kaže se u saopštenju
72 pregleda 56 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 24.01.2017. 18:48h

Američka ambasadorka u Podgorici, Margaret En Uehara, ostaće zapamćena kao najtamnija mrlja među stranim diplomatama koje su ikad boravile na službi u Crnoj Gori , saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Iz tog političkog saveza poručeno je da Uehara odlazi sa pozicije ambasadora onako kako je i obavljala, podrškom režimu Mila Đukanovića i napadima na DF.

„Uehara će ostati zapamćena kao najtamnija mrlja među stranim diplomatama koje su ikad boravile na službi u Crnoj Gori, primjer nediplomatskog i bahatog ponašanja, i kao osoba koja je uvijek kada je to bilo potrebno bila na usluzi crnogorskom režimu i organizovanom kriminalu“, kaže se u saopštenju Predsjedništva DF-a.

Kako navode, vjerovatno se u Evropi ne pamti slučaj da je neko sa pozicije ambasadora „tako drsko, beskrupulozno i transparentno podržavao jednu kriminalnu, totalitarnu vlast, kao što je to radila Uehara“.

Iz DF-a su ocijenili da su Ueharine, kao i aktivnosti njenih saradnika iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država, bile usmjerene protiv DF-a.

„Upravo je Uehara ta koja je podržavala i direktno učestvovala u rušenju i gušenju protesta DF-a, a odigrala je i ključnu ulogu pritiskom na ostatak opozicije da uđe u pregovore sa diktatorom, iz čega će se kasnije formirati politički monstrum zvani „vlada izbornog povjerenja“, kao slamka spasa za Đukanovića“, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su rekli da je Uehara svojim djelovanjem direktno bila i „dio navodnog državnog udara u režiji Mila Đukanovića i njegovih privezaka“. „A svim svojim kapacitetima podržavala krađu na izborima, pritiske na građane, zloupotrebu državnih institucija“.

Iz tog saveza dodaju da je Uehara svojim aktivnostima najviše podsjećala na člana nekog partijskog organa Demokratske partije socijalista (DPS), a ne na ambasadora jedne od najvažnijih država svijeta.

„I posle svega viđenog, ona se ponovo drznula da izbore 16. oktobra nazove slobodnim, što je još jedna uvreda za građane Crne Gore, jedna od mnogih od strane ove osobe“, kaže se u saopštenju DF-a.

Oni navode DPS ne bi uzeo ni 20 odsto, da su izbori u Crnoj Gori bili i 50 odsto slobodni kao u Americi. „Ali je ona, zajedno sa svojim partnerima iz DPS, uradila sve da oni budu održani u atmosferi straha i linča“.

„DF je od početka upozoravao na katastrofalno djelovanje Uehare, kao i još nekih stranih kvazidiplomata u Crnoj Gori, i vrijeme će pokazati šta ih je to inspirisalo i zašto su oni, koji dolaze iz demokratskih država, tako slijepo služili jednoj kriminalnoj družini i poslednjoj diktaturi u Evropi“, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Bonus video: