Katnić ispituje ko je lažirao potpis u DIK-u

Ispituju tvrdnje Camaja o falsifikovanju potpisa
64 pregleda 10 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Filip Roganović
Milivoje Katnić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.01.2017. 07:37h

Specijalno državno tužilaštvo ispituje da li je i ko je falsifikovao potpis nosioca izborne liste Demokratskog saveza Albanaca (DSA) Nikole Camaja u dokumentu koji je predat Državnoj izbornoj komisiji (DIK) na dan kada su priznati konačni rezultati parlamentarnih izbora.

Glas predstavnika DS bio je odlučujući da se nekoliko minuta prije ponoći 29. oktobra priznaju izbori.

“U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet koji se nalazi u fazi izviđaja,” potvrđeno je iz institucije na čijem je čelu Milivoje Katnić.

“Predmet se nalazi u fazi izviđaja u okviru kog su zatražene neophodne provjere”, odgovoreno je na pitanje “Vijesti” u kojoj je fazi predmet i da li je neko saslušan.

Iz Tužilaštva su dodali da će odluku o daljim aktivnostima donijeti nakon što budu prikupljene i analizirane sve neophodne informacije.

Državna izborna komisija (DIK) proglasila je konačne rezultate parlamentarnih izbora uoči isteka zakonskog roka, nakon što je predstavnica koalicije Demokratskog saveza Bafta Mavrić glasala za konačan izvještaj DIK.

Predstavnici opozicije su prethodno napustili sjednicu, navodeći da je glasanje neregularno. Mavrić je glasala nakon što je predat zahtjev o povlačenju ovlašćenog predstavnika Klementa Camaja. Nikola Camaj je u međuvremenu predao dopis da u njihovo ime niko u njihovo ime nije tražio povlačenje, ali je Mavrić ipak glasala.

Camaj je tvrdio da je falsifikovan njegov potpis na molbu za povlačenje člana i tražio da Tužilaštvo zbog toga reaguje.

Bonus video: