Crna Gora i SAD nastavljaju saradnju u oblasti obrazovanja

Šehović i Uehara su, kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarali i o Memorandumu o razumijevanju između dvije vlade o Fulbrajt programu akademske razmjene, koji je u finalnoj fazi usaglašavanja
1 komentar(a)
Damir Šehović, Margaret Uehara, Foto: Ministarstvo prosvjete
Damir Šehović, Margaret Uehara, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 20.01.2017. 15:42h

Crna Gora i Sjedinjenje Američke Države (SAD) sarađivaće i dalje na polju razmjene učenika i studenata, kao i u oblastima koje se tiču obrazovne infrastrukture, poručeno je tokom razgovora ministra prosvjete Damira Šehovića sa američkom ambasadorkom u Podgorici, Margaret En Uehara.

"Crna Gora i SAD nastaviće čvrstu saradnju u obrazovanju i raditi na njenom daljem proširenju, kako u oblasti razmjene učenika i studenata, tako i kada je riječ o obrazovnoj infrastrukturi“, zaključeno je tokom razgovora.

Šehović i Uehara su, kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarali i o Memorandumu o razumijevanju između dvije vlade o Fulbrajt programu akademske razmjene, koji je u finalnoj fazi usaglašavanja.

"Memorandum je izuzetno značajan za Crnu Goru, imajući u vidu da će unaprijediti kvalitet akademskog osoblja i studenata kroz razmjenu, a istovremeno ojačati saradnju u oblasti projekata“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, s obzirom na sve veći broj mladih iz Crne Gore zainteresovanih za studiranje u SAD, Šehović je inicirao razmatranje načina na koje dvije vlade mogu pomoći da se unaprijede mogućnosti za školovanje crnogorskih studenata u Americi.

"Uehara je istakla privatno-javna partnerstva kao jedan od važnih modela saradnje u obrazovanju. Šehović je izložio prioritete Ministarstva prosvjete za 2017. godinu, a dogovoreno je i da, pored već planiranih aktivnosti, Ministarstvo predloži određeni broj kratkoročnih projekata za saradnju sa Ambasadom“, kaže se u saopštenju.

Šehović je poručio da je zadovoljan rezultatima dosadašnjih zajedničkih aktivnosti i saradnje u oblasti prosvjete, uz uvjerenje da će oni biti unapređivani i u predstojećem periodu.

Bonus video: