PODRŠKA MEDOJEVIĆU I KNEŽEVIĆU

Odbornici opozicije napustili zasijedanje Skupštine Glavnog grada

"Imamo situaciju da je čovjek iza ponoći kidnapovan, sjutra i odbornici mogu biti ti koji će pretrpjeti ovako nešto"
77 pregleda 0 komentar(a)
zgrada SO Podgorica, Foto: Boris Pejović
zgrada SO Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.12.2018. 10:39h

Odbornici opozicije napustili su zasijedanje lokalne Skupštine Glavnog grada u znak podrške poslanicima Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću.

"Tortura nad poslanicima Nebojšom Medojevićem i Milanom Kneževićem treba da se zaustavi. Sledeći mogu biti kolege iz opozicije, ali i kolege iz vlasti koji nisu njihovi poslušnici... Imamo situaciju da je čovjek iza ponoći kidnapovan, sjutra i odbornici mogu biti ti koji će pretrpjeti ovako nešto", kazala je odbornica Pokreta za promjene (PzP) Marija Marojević.

Odbornik DF-a Vladimir Bulatović rekao je da je ovakvim potezom otvoren lov na poslanike i da je sve "pokazna vježba i samim građanima".

"Voljom pojedinaca urušeni su i zakoni i Ustav", rekao je on.

"Naši odbornici neće prisustvovati današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, u znak solidarnosti sa opozicionim kolegama koje su protivustavno lišene slobode. Kada se brutalno gazi republikansko uređenje naše države i mimo Ustava hapse predstavnici naroda, koji jesu oličenje narodnog suvereniteta, moramo staviti po strani sve vrijednosne, političke i ideološke razlike i interese, te stati u odbranu temeljnih vrijednosti naše državnosti, kazao je predsjednik odborničkog kluba "Podgorička URA - Pravo na grad!", Luka Rakčević.

Preporučujemo za Vas