Marković: Nastavak podrške Vlade SUBNOR-u

On je danas, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, primio delegaciju SUBNOR-a Crne Gore, koju je predvodio predsjednik Ljubomir Sekulić
1 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.01.2017. 16:38h

Vlada će nastaviti da podržava djelovanje Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata (SUBNOR), u susret pripremama šestog Kongresa te organizacije, i u konkretnim programskim aktivnostima, poručio je premijer Duško Marković.

On je danas, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, primio delegaciju SUBNOR-a Crne Gore, koju je predvodio predsjednik Ljubomir Sekulić.

Kako se navodi, Marković je iskazao puno uvažavanje za dosadašnji angažman boračke organizacije na svim važnim državnim projektima, kao i značajan doprinos u očuvanju i afirmaciji antifašizma kao jedne od najvećih tekovina crnogorskog društva.

"Vlada će i u narednom periodu podržavati djelovanje SUBNOR-a, u susret pripremama šestog Kongresa boračke organizacije, kao i u konkretnim programskim aktivnostima o kojima su predstavnici boraca informisali premijera Markovića", kaže se u saopštenju.

Marković je, dodaje se, podržao i inicijativu delegacije SUBNOR-a da se spom-kompleksu na brdu Gorica u Glavnom gradu posveti dužna pažnja, kako bi spomenik Partizanu borcu, kao simbol slobode i pobjede, bio očuvan i zaštićen.

Bonus video: