Demokrate Nikšić: Vlast bazenima, česmama i hotelima prikriva stvarno stanje u gradu

"Kontinuitet propadanja Nikšića u režiji DPS će biti zaustavljen ove godine na lokalnim izborima, gdje će opozicija odnijeti pobjedu", rekao je Mitrović
54 pregleda 22 komentar(a)
Marko Mitrović, Foto: Demokratska Crna Gora
Marko Mitrović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.01.2017. 11:05h

Predsjednik OO Demokrata Nikšić Marko Mitrović rukovodstvu opštine Nikšić ostaje jedino nada da će i u narednoj godini oni imati priliku da realizuju bilo koji projekat, prave koktele i prikazuju filmove o njihovim takozvanim uspjesima.

"Kontinuitet propadanja Nikšića u režiji DPS će biti zaustavljen ove godine na lokalnim izborima, gdje će opozicija odnijeti pobjedu. U rukovodstvu opštine Nikšić su samo loši režiseri i scenaristi iz redova DPS-a koji stvaraju filmove o propadanju svoga grada i prikazuju ih svojim istomišljenicima na novogodišnjem koktelu, pokušavajući da prikriju stvarno stanje u gradu. Izjaviti da je “popravljeno stanje” u privredi Nikšića i da su sve firme “stale na noge“ je krajnje neozbiljno i predstavlja karikaturalno-fantastičnu i iskrivljenu sliku stvarnosti koja izaziva osjećaj žaljenja. Građani Nikšića znaju u kakvom su stanju i Željezara i Boksiti i Metalac i nisu im potrebni vaši apsurdni filmovi", rekao je Mitrović.

On je dodao da se ovakve izjave i očekuju od vlasti koja je na tu poziciju došla zahvaljujući "najprimitivnijoj političkoj prevari zabilježenoj u našoj, ali i široj političkoj javnosti."

"Za četiri godine vladanja isticati bazen kao vrhunski rezultat ove vlasti koji je uzgred postojao i ranije, zatim hotel Onogošt koji je prodat za milion i dvjesta eura, a njegova vrijednost je preko 15 miliona, izrada kolektora za prečišćavanje otpadnih voda koji se radi duže od deset godina (ni u jednom gradu susjednih zemalja ne radi se duže od tri godine) i još ga niste završili, par puteva i nekoliko česmi je dokaz nesposobnosti i vrlo ograničenih dometa ove vlasti. Vrhunac vaših apsurdnih izjava jeste da planirate, ukoliko osvojite vlast, da realizujete 40 manjih i većih projekata, nešto slično kao predsjednik vaše partije, kada je nedavno u našem i njegovom rodnom gradu rekao da će otvoriti 40 hiljada radnih mjesta. To govori o ozbiljnosti vašeg rada. Vaša partija je uspjela da zaduži opštinu za 40 miliona eura.", rekao je Mitrović.

On je dodao da još fali da "najavite čuvenu fabriku čokolade sa Cetinja i tako upotpunite sliku DPS-ove kampanje za lokalne izbore."

"Zašto mi iz Demokrata smatramo da ovim lijepim i nestvarnim planovima, bazenima, hotelima i česmama prikrivate stvarno stanje u gradu? Zato što nemate odgovore na nekolika važna pitanja. Prvo, zašto je dug opštine koji su napravile vaše partijske kolege i dalje 40 miliona eura, a kad ste korupcijom došli na vlast obećali ste građanima da će veći dio duga biti vraćen? Drugo, zašto je sada na kraju vašeg mandata nezaposlenost viša nego prije četiri godine? Treće, zašto omladina napušta Nikšić, sigurno ne zato što im je falio bazen? Četvrto, zašto niste sproveli reformu javne uprave? Demokrate Nikšića će nastaviti javno da razobličuju sliku Nikšića koju ova odnarođena vlast servira pred lokalne izbore želeći da na trikove njima svojstvene još jednom otmu vlast i obezbijede sebi privilegije, a narodu još četiri godine patnje", zaključio je Mitrović.

Bonus video: