Žurić brzo zamijenio Bošnjačku stranku SD-om

DPS još uoči Nove godine potpisao koalicioni sporazum sa SD, ali o tome ćutali
96 pregleda 7 komentar(a)
Aleksandar Žurić, Foto: SO Bijelo Polje
Aleksandar Žurić, Foto: SO Bijelo Polje
Ažurirano: 04.01.2017. 13:06h

Demokratska partija socijalista (DPS) potpisala je uoči Nove godine koalicioni sporazum sa Socijaldemokratama (SD) na lokalnom nivou, desetak dana nakon što je u toj opštini koaliciju sa DPS-om raskinula Bošnjačka stranka.

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić je kazao da je nakon raskida Bošnjačke stranke DPS potpisao sporazum sa SD-om, ali da DPS od 38 ima 19 odbornika u lokalnom parlamentu, te da takvo stanje ne dovodi u pitanje funkcionisanje lokalne uprave.

Predsjednica OO SD dr Mevlida Gusinjac je kazala da je ta partija potpisala sporazum 29. decembra, a da razgovore vode još od februara. „Koalicioni sporazum je uslijedio polazeći od programskih ciljeva i orijentacije naše partije koja ima dosta sličnosti sa programom DPS-a“, kazala je Gusinjac, i dodala da ta partija već dobila po jedno mjesto sekeratara sekretarijata i direktora, te da je koalicija sklopljena u cilju interesa svih građana Bijelog Polja.

Na lokalnim izborima prije dvije godine DPS je osvojio 19 mandata, SNP sedam, Demokratstki front pet, koliko i SDP i BS dva. Iz koalicije koju je činila sa DPS-om i BS izašao je SDP.

Iz bjelopoljskog odbora BS kazali su da je glavni razlog raskida koalicije u toj opštini neravnopravna raspodjela funkcija. Iz te partije su kazali da su se nadali da će nakon raskida koalicije DPS-a i SDP-a njima pripasti neke funkcije, ali da je vladajuća partija prigrabila sve za sebe.

Bonus video: