Cetinjski DPS Bečiću: Srećni praznici i klonite se kafana

"Uz dužno poštovanje prema tendenciji Bečića da o svojim izlascima u kafane informiše cjelokupnu javnost, osjećamo potrebu da mu odškrinemo vrata svijeta stvarnosti"
20 komentar(a)
DPS, Foto: Dps
DPS, Foto: Dps
Ažurirano: 30.12.2016. 16:30h

Cetinjski odbor Demokratske partije socijalista poželio je lideru Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću srećne predstojeće praznike i preporučiči mu da se "kloni kafana ili barem da ne pretjeruje".

Iz DPS-a su reagovali na tvrdnju Bečića da je opozicija na poslednjim parlamentarnim izborima nokautirala DPS na Cetinju.

"Lider Demokratske Crne Gore trebalo bi da počne da izbjegava koktele sopstvene partije. Taj zaključak jedino je što se nameće nakon saopštenja Demokrata o okupljanju simpatizera te grupacije u kafani na Cetinju. Uz dužno poštovanje prema tendenciji Bečića da o svojim izlascima u kafane informiše cjelokupnu javnost, osjećamo potrebu da mu odškrinemo vrata svijeta stvarnosti. Naime, s obzirom na njegovu tvrdnju kako je na posljednjim parlamentarnim izborima opozicija na Cetinju "nokautirala" Demokratsku partiju socijalista, vjerujemo da je uputno ukoliko lidera Demokrata obavijestimo da je naša stranka samostalno osvojila 49 odsto važećih glasova, a sa ostalim koalicionim partnerima sa državnog nivoa više od 53 procenta. Na koji su način 43 procenta – koliko iznosi zbir glasova koje su naši sugrađani dali opoziciji – veća od naših 49 ili koaliciona 53, samo zna Bečić sa društvom iz kafane", navodi se u saopštenju DPS-a Cetinje.

Dodaju da ako bi glasovi i procenti podrške Cetinjanki i Cetinjana sa posljednjih parlamentarnih izbora bili primijenjeni u raspodjeli lokalnih mandat da bi DPS i samostalno osvojila apsolutnu većinu.

"Tako je bilo i 2013. Tako će biti i na izborima 2017. godine. I gospodin Bečić, uz sav kafanski polet, entuzijazam i maštu, u tom slučaju baš ne može mnogo toga da uradi. Apsolutna većina za DPS u našem gradu je neupitna, osim u slučaju kafanskih analiza. Smatramo da bi za gospodina Bečića bilo bolje da 2016. godinu završi sa realnim zaključcima, ali i da u 2017. godini prestane da mašta", navodi se u saopštenju

Bonus video: