Ivanović će opet savjetovati Đukanovića

Novi poslanik Demokratske partije socijalista mogao bi biti Draško Vučinić
832 pregleda 23 komentar(a)
Petar Ivanović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2018. 06:19h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Petar Ivanović najvjerovatnije je novi savjetnik za ekonomska pitanja predsjednika države Mila Đukanovića, saznaju “Vijesti".

Njega će u poslaničkim klupama zamijeniti Draško Vučinić, o čemu će biti riječi na sjednici Glavnog odbora DPS-a.

Ivanović još nije formalno imenovan, a kao poslanik vladajuće partije učestvovao je na posljednoj sjednici Skupštine, u četvrtak.

On je bivši ministar i Đukanovićev savjetnik, dok je bio na čelu Vlade. Bez pozicije u izvršnoj vlasti Ivanović je ostao jer ga, prema tada nezvaničnim navodima, Duško Marković nije želio u svom kabinetu. Prethodno, on je pokrivao poziciju ministra poljoprivrede.

Ivanović juče nije bio spreman da za “Vijesti” potvrdi ili demantuje nezvaničnu informaciju, a to nisu učinili ni iz predsjednikovog kabineta.

Đukanović ima devet savjetnika i saradnika čija su rješanja o imenovanju objavljena u Službenom listu Crne Gore.

Među njima su, između ostalog i Tamara Brajović iz Ministarstva vanjskih poslova koja je savjetnica za vanjsku politiku, bivši poslanik Bošnjačke stranke (BS) Amer Halilović kao savjetnik za pitanja zdravstvene i socijalne zaštite, dok je generalni sekretar bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

U kabinetu predsjednika se nalaze i Milan Roćen, kao glavni savjetnik predsjednika, i Andrijana Marković koja je imenovana za savjetnika predsjednika za odnose sa javnošću.

Oni su bili u Đukanovićevom savjetničkom timu i u vrijeme kada je bio na funkciji premijera. Roćen je formalno u penziji i nema ga u sustematizaciji radnih mjesta.

Petar Ivanović je inače profesor Univerziteta Donja Gorica od njegovog osnivanja. U njegovoj biografiji piše i da je osnivač Centra za preduzetništvo i ekonomski razvoj i Instituta za strateške studije i projekcije...

On je takođe često bio u medijima kao akter raznih afera, NVO MANS ga je dovodio u vezu sa optuženim za šverc droge Darkom Šarićem.

Odlukom Vrhovog suda potvrđena je i presuda kojom je on zbog zastare oslobođen optužbi za saobraćajni udes u kome je povrijeđena djevojčica. Ivanović je u vrijeme kada se desila saobraćajka radio kao glavni ekonomski savjetnik Đukanovića

Bonus video: