Kotorska opozicija: Nećemo dozvoliti da Kotor bude zarobljenik partijskih naloga dijela rukovodstva SNP-a

Dodali su da je ono što SNP u Kotoru radi već treći mjesec samo posljedica, ili logični nastavak nepotpisivanja izjave da SNP neće sa DPS-om formirati vlast
99 pregleda 18 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.12.2016. 15:57h

Kotorski odbori Demorkata. SDP-a, Demokratskog fronta i GP URA kazali su da neće dozvoliti da Kotor bude zarobljenik partijskih naloga dijela rukovodstva SNP-a.

"Povodom sve učestalijih nastojanja SNP-a da se u udaljavanju od nas 14-oro odbornika, predstavnika Demokrata, DF-a, SDP-a i URA-e, koji smo odmah nakon izbora potpisali izjavu da nećemo formirati vlast sa DPS-om, koriste neistinama i da u tom procesu stvore sebi alibi, u ime većinskog raspoloženja građana Kotora, moramo da reagujemo! Nas 14-oro odbornika predstavnika Demokrata, DF-a, SDP-a i URA-e smo pokazali ogromno strpljenje, jer nije mjereno prema SNP-u nego našom moralnom i političkom odgovornošću prema većinskom raspoloženju 6000 građana Kotora. Upravo iz ovih razloga nećemo dozvoliti da Kotor bude zarobljenik partijskih naloga dijela rukovodstva SNP-a, već ćemo jasno i precizno ukazati na sve loše namjere prema našim naporima u formiranju uprave, prema Kotoru i prema volji građana Kotora", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Dodali su da je ono što SNP u Kotoru radi već treći mjesec samo posljedica, ili logični nastavak nepotpisivanja izjave da SNP neće sa DPS-om formirati vlast.

"Stoga, različite forme uslovljavanja, odugovlačenja, uvreda na račun nas 14-oro i urušavanje pokušaja da otpočnemo proces dogovaranja su, iako naizgled političko tumaranje, jasan pokazatelj u kom pravcu se SNP kreće. Optužbe da nas 14 na bilo koji način sarađujemo sa DPS-om sa indignacijom odbacujemo i pitamo se otkud SNP-u juče saznanje da će DPS bojkotovati sjednicu SO kada ta partija nigdje nije javno saopštila svoj stav? Nećemo se baviti pitanjem kojim kanalima SNP saznaje namjere DPS-a i da li ih koordiniraju, već ćemo cjelokupnu javnost upozoriti na mogućnost da SNP sjutra nakon sjednice povuče potez neprimjeren opozicionoj partiji i preda upravljanje Kotorom lokalnom ili državnom DPS-u", navodi se u saopštenju.

Kotorska opozicija kazala je da SNP u pokušaju stvaranja alibija za nedogovoranje, vrlo nemušto priželjkuje prekid njihovog strpljenja kako bi imali dodatni „razlog“ da ne urade ono na što su se pred biračima obavezali - stvaranje gradske vlasti bez DPS-a.

"Na tom fonu je očigledno i ponašanje najstarijeg odbornika SNP-a, koji, koristeći se činjenicom što je najstariji odbornik, sa nelegalnim zakazivanjem Skupštine, uz višestruko kršenje propisa i procedure, radi sve drugo samo ne radi „u interesu građana“. Pritom, i prekomjerno uživljavanje u ulogu predsjedavajućeg je, po našem mišljenju, u najmanju ruku neprimjereno. Ne samo ovim povodom, već i povodom čestitiki građanima, čestitki koje prima od svog partijskog vrha, kao i drugim oblicima javnih predstavljanja kao predsjedavajući Skupštine. Naprosto, smisao i svrha funkcije predsjedavajućeg, i samo predsjedavanje Konstitutivnom sjednicom trebalo bi da završi izborom predsjednika Skupštine, što SNP, iz samo njima znanih razloga, očigledno i dugo opstruira", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: