Bez mnogo rasprave: Budžet Žabljaka usvojen glasovima DPS i SD, opozicija bila protiv

Od naknade za uređenje i izgradnju građevinskog zemljišta planiran je prihod od 150.000 eura. Za tekuće rashode potrošiće se 986.000 a za transfere 210.000 eura
0 komentar(a)
Sjednica SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Sjednica SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 28.12.2016. 12:37h

Bez mnogo pitanja i sa malo učešća u raspravi, odbornici SO Žabljak danas su usvojili budžet Opštine Žabljak za narednu godinu, planiran na 1.832.500 eura, za oko 6.000 eura veći od aktuelnog.

Kako su kazali predstavnici predlagača, planiran je po preporukama Ministarstva finansija pri čemu su se rukovodili i realizacijom prihoda aktuelnog budžeta.

U dijelu rashoda planirano je 1.822.500 eura dok nominalno najznačajniji primici planirani po osnovu poreza na nepokretnosti, 330.000, po osnovu naknada za korišćenje šuma 350.000 eura.

Od naknade za uređenje i izgradnju građevinskog zemljišta planiran je prihod od 150.000 eura. Za tekuće rashode potrošiće se 986.000 a za transfere 210.000 eura.

Kapitalna izdvajanja planirana su na 559.000 eura kroz izgradnju kanalizacione i saobraćajne infrastrukture, rasvjete, izradu prostorno planskih akata investiciono održavanje i izuzimanje.

Nakon završne riječi predsjednika Opštine Veselina Vukićevića i konstatacije da se, otplaćivanjem sredstava po osnovu reprograma, u novu budžetsku godinu ulazi bez dugova, za ovaj finansijski akt glasala je DPS-SD odbornička većina dok su opozicioni odbornici bili protiv.

Na sjednici je usvojen program rada Skupštine opštine za 2017. godinu. Donijeta je odluka o oslobađanju plaćanja poreza na nepokretnosti za poljoprivredno zemljište. Usvojen je ovogodišnji izvještaj o uređenju prostora i program za narednu godinu.

Zeleno svijetlo je dobio i lokalni plan upravljanja otpadom za naredne četiri godine.

Na dnevnom redu bili su program rada i finansijski plan lokalne Turističke organizacije za narednu godinu kao i informacija o pripremi turističke sezone koja je na pragu. Razmatran je i izvještaj o radu Centras za kulturu, informacija Uprave za šume o davanju koncesija i snadbijevanju seoskog stanovništva ogrevnim drvetom kao i informacija o stanju elektrodistributivne mreže na teritoriji opštine Žabljak.

Bonus video: