Spremni za izbor Krapovića: Odbornicima posebne boje

“Kao i prilikom izbora Lazara Rađenovića za gradonačelnika svaka partija će prije glasanja imati svoju boju. Krapović mora imati podršku svih 17 predstavnika opozicije, a nakon ranijih dešavanja u nekim opštinama ništa se neće prepustiti slučaju”, kazao je sagovornik “Vijesti”
68 pregleda 23 komentar(a)
Sjednica SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Sjednica SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.12.2016. 06:46h

Odbornici opozicije će uoči tajnog glasanja za gradonačelnika Budve dobiti posebne flomastere kako bi se otklonila mogućnost da neko ne glasa za Dragana Krapovića iz Demokratske Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Više sagovornika “Vijesti” kazalo je da će svaka partija imati određenu boju flomastera, kako bi se spriječila mogućnost da glasački listić nekog od odbornika bude nevažeći.

“Kao i prilikom izbora Lazara Rađenovića za gradonačelnika svaka partija će prije glasanja imati svoju boju. Krapović mora imati podršku svih 17 predstavnika opozicije, a nakon ranijih dešavanja u nekim opštinama ništa se neće prepustiti slučaju”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Rađenović je prije tri godine izabran za gradonačelnika sa 19 glasova, od kojoh su dva bila iz opozicije.

Prema dogovoru opozicije Krapović će na čelu Budve biti dvije godine, nakon čega bi ga na tom mjestu zamijenio Marko Bato Carević iz Demokratskog fronta. Ukoliko svih 17 od 33 odbornika u gradskom parlamentu ne bi glasali za Krapovića, opozicija bi prema Statutu novog kandidata mogla da predloži tek za pola godine. Iz Demokratske partije socijalista (DPS) su ranije najavili da će predložiti svog kandidata za gradonačelnika.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Veselin Marković zakazao je za sjutra sjednicu na kojoj će biti konstituisani skupštinski odbori i izabran novi predsjednik Opštine. Marković je za petak zakazao još jednu sjednicu, na kojoj će biti razmatran rebalans budžeta.

“Osim rebalansa budžeta za 2016. godinu, na sjednici će biti razmatran, na moj predlog, i Predlog odluke o privremenom finansiranju Opštine Budva za period od 1. januara do 31. marta 2017. godine. Ova odluka se mora donijeti do 31. decembra s obzirom na to da nije usvojen budžet Opštine za 2017. Time se omogućava nesmetano funkcionisanje lokalne uprave do usvajanja opštinskog budžeta. Sprečava se i mogućnost da zbog nedonošenja ove odluke Vlada uvede privremene mjere”, navodi se u odluci Markovića.

Bonus video: