Durmiši: Kosovo se raduje vašim uspjesima i pozdravlja svaki napredak Crne Gore

"Saglasili smo se da na parlamentarnom nivou postoji mnogo prostora za unaprjeđenje saradnje, kako na nivou odbora, parlamentarnih grupa prijateljstva, razmjena mišljenja u okviru međunarodnih konferencija. Parlamenti mogu mnogo da učine na dodatnom jačanju dobrosusjedskih odnosa", naglasio je Brajović
7 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2016. 17:45h

Crna Gora je primjer države sa jasnom orijentacijom za demokratiju, stabilnost i regionalnu saradnju, ocijenio je ambasador Kosova u Podgorici, Skender Durmiši.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović primio je danas u odvojenim posjetama Durmišija i ambasadora Palestine u Podgorici Rabii Alhantouli.

Na sastanku sa Durmišijem, naglašen je značaj unaprjeđenja povjerenja i obostrane posvećenosti jačanju odnosa primjerenih susjednim državama.

Kako je saopšteno iz Skupštine, istaknuto je da evropske i evroatlantske integracije predstavljaju zajednički cilj, pri čemu bi prenošenje znanja i iskustva Crne Gore bili dragocjeni za susjedno Kosovo.

Durmiši je istakao Crnu Goru kao primjer zemlje sa jasnom orijentacijom za demokratiju, stabilnost i regionalnu saradnju.

"Kosovo se raduje vašim uspjesima i pozdravlja svaki napredak Crne Gore, jer je to interes regiona", naglasio je ambasador Durmiši.

Brajović je ukazao na značaj ustavnog priznanja crnogorske nacionalne manjine na Kosovu.

Durmiši je iznio čvrsto uvjerenje da ne postoje političke prepreke, kao i da će nakon potrebne procedure, u kosovskom parlamentu doći do ustavnog priznanja crnogorske manjine.

"Saglasili smo se da na parlamentarnom nivou postoji mnogo prostora za unaprjeđenje saradnje, kako na nivou odbora, parlamentarnih grupa prijateljstva, razmjena mišljenja u okviru međunarodnih konferencija. Parlamenti mogu mnogo da učine na dodatnom jačanju dobrosusjedskih odnosa", naglasio je Brajović.

Brajović i Alhantouli iskazali su zadovoljstvo otvaranjem Ambasade Palestine u Crnoj Gori i ukazali na važnost snaženja političkog dijaloga na svim nivoima.

Brajović je podsjetio na potrebu intenziviranja parlamentarne saradnje, kao i saradnje u okviru multilateralnih foruma.

"Crna Gora je tradicionalno opredijeljena za saradnju i međusobno uvažavanje sa svim državama, kako sa susjednim, tako i sa svim drugim državama", istakao je Brajović.

Galerija

Bonus video: