Živanović (SD) nova potpredsjednica Opštine Bar

Savo Vujošević (DEMOS) je ocijenio da je u pitanju „klasična politička trgovina“, a Dejan Đurović (DF) da Živanović za funkciju preporučuje samo CV, „a nikako i dosadašnji angažman u sekretarijatu“
325 pregleda 9 komentar(a)
Pajović Živanović, Foto: Radomir Petrić
Pajović Živanović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 26.12.2016. 15:15h

Odbornici vladajuće koalicije u SO Bar izglasali su danas mr Slađanu Živanović (SD) za novog potpredsjednika Opštine, te usvojili ostavku dosadašnjeg potpredsjednika iz ove partije mr Zorana Pajovića koji je odnedavno novi direktor barskog Vodovoda. Za Živanović je prozivkom glasalo 19 odbornika DPS, SD, BS i Pozitivne, protiv su bili osam odbornika DF, SNP i DEMOS, a uzdržan je bio odbornik DSCG.

Opština Bar sada ima tri potpredsjednika, pored Živanović to su i Sanela Ličina (BS) i Dušan Raičević (DPS).

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić je u obrazloženju svog predloga rekao za Živanović da je magistar ekonomskih nauka, na doktorskim studijama iz ekonomije, da je do sada bila sekretar opštinskog sekretarijata za poljoprivredu, te da su je za ovu funkciju „preporučili dosadašnji rezultati“.

Savo Vujošević (DEMOS) je ocijenio da je u pitanju „klasična politička trgovina“, a Dejan Đurović (DF) da Živanović za funkciju preporučuje samo CV, „a nikako i dosadašnji angažman u sekretarijatu“. Mićo Orlandić je kazao da je Živanović „ uzorno barsko čeljade“ i najzaslužnija za odluku o podsticaju poljoprivrednika u Baru, te da su kritike opozicije „neosnovane i neprimjerene.

Iz opozicije su replicirali da je ovo isključivo ispunjavanje koalicionog sporazuma DPS, BS, SD i Pozitivne, „i bespotrebno opterećivanje budžeta“.

Bonus video: