Abazović: Ko još vjeruje da Stanković, Katnić i Medenica mogu čuvati pravni poredak - Vijesti.me
"INSTITUCIJE PRETVORENE U RIJALITI"

Abazović: Ko još vjeruje da Stanković, Katnić i Medenica mogu čuvati pravni poredak

"Sistem u kojem se pravda mjeri debljinom koverte ili kvadratima poklonjenih stanova ne može da se nazove demokratski ili pavedni"

Sa konferencije za novinare Građanskog pokreta URA
Sa konferencije za novinare Građanskog pokreta URA (Foto: Građanski pokret URA)

Najnovija afera sa telefonskim snimkom vlasnika Atlas grupe i sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva dokaz je da državni aparat ne postoji i da su sve institucije ogrezle u korupciju i organizovani kriminal, ocijenio je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

"U istom danu otkriva se da Vesna Medenica nije prijavila 140.000 eura dobiti, a da je Ivica Stanković, po navodima Kneževića od njega uzeo 700 – 800 hiljada. I mi treba da vjerujemo u takav pravni poredak u ove ljude koji su nosioci sudske vlasti i štite pravni poredak u zemlji. Umjesto da su juče na pres konferenciji tužilaštva sijevale ostavke, mi smo prisustvovali jednom rijalitiju, neozbiljnom odnosu i prema temi i prema građanima što državu vodi u ozbiljno stanje urušavanja svih institucija. Oni su juče od pres konferencije napravili jedan cirkus, jedan rijaliti", naveo je Abazović.

On je ukazao i na paradoks "da Stanković poziva nadležne da istraže slučaj, a nadležan je on i da građani sada treba da povjeruju da će Stanković kad ustane ujutru ispred ogledala reći – jesi, kriv si, ili nisi kriv“.

"Sistem u kojem se pravda mjeri debljinom koverte ili kvadratima poklonjenih stanova ne može da se nazove demokratski ili pavedni. Ako neko misli, a ovo je poruka i kolegama iz opozicije, da se situacija može popravljati kroz ovakve institucije sistema sa izbornim zakonima koje će da aminuje Branimir Gvozdenović, sprovodi Milivoje Katnić, Ivica Stanković i Veselin Veljović a brani Vesna Medenica onda mi iz URE smatramo da ne živimo u istu realnost", poručio je Abazović.

Lider URE je ustvrdio i da je ovim najnovijim događajima još jednom pokazana ispravnost odluke da URA bojkotuje sve institucije sistema, te da je ostala jedina partija koja bojkotuje parlament i time brani dostojanstvo građana i njihovu ulogu nosioca suvereniteta u zemlji i pravo da slobodno biraju i budu birani na izborima.

Član Predsjedništva URE Dejan Mijović poručio je stranim donatorima koji su dali milione eura u jačanju tužilaštva u Crnoj Gori da sada razmisle je li njihov novac bio svrsishodan namjeri i pozvao ih da od sada za Crnu Goru izdvajaju novac u kadrove iz svojih zemalja, kao što su to uradili u Hrvatskoj u slučaju Sanadera.

Na pitanje novinara da li URA podržava poziv pokreta "Odupri se" na nove proteste, Abazović je kazao da će se oni odazvati tim protestima, kao i svakom vidu pobune u Crnoj Gori, ali da se moraju mijenjati pristupi i načini protesta usljed novonastalih situacija i afera koje u Crnoj Gori isplivavaju gotovo svakog dana.

Abazović je  poručio kolegama iz opozicije da treba da napuste institucije sistema i kazao da je bio fasciniran dijelom opozicije koji poslije "Koverte" nije htio da napusti parlament i da ne zna šta još treba da se desi da bi to uradili.


Vidi sve komentare