Abazović prozvao manjinske partije: Mizerno je biti privjezak privjesku

"Sadašnja vlast nije tako mislilla ali je učila od nas i to loše. Mi danas imamo problem jer se našom državom upravlja na loš način", kazao je Rakčević podsjetivši da je Ulcinj dao nemjerljiv doprinos obnovi nezaviosnosti
55 pregleda 28 komentar(a)
URA Ulcinj, Foto: URA
URA Ulcinj, Foto: URA
Ažurirano: 15.10.2015. 19:43h

"Rekli su vam da ćete živjeti bolje ali od sticanja nezavisnosti stopa nezaposlenosti u Ulcinju porasla je dva puta. Je li to da živimo bolje", pitao je predsjednik URA Žarko Rakčević noćas na tribini te partije u hotelu Mediteran u Ulcinju. Podsjetio je i da se devedestih zajedno sa prijateljima borio za prospertetnu Crnu Goru, građansku i državu jednakih.

"Sadašnja vlast nije tako mislilla ali je učila od nas i to loše. Mi danas imamo problem jer se našom državom upravlja na loš način", kazao je Rakčević podsjetivši da je Ulcinj dao nemjerljiv doprinos obnovi nezaviosnosti.

"I hvala vam na tome", kazao je on.

Naglasio je da svako moderno društvo počiva na sposobnostima mladih dok se aktuelna vlast oslanja isključivo na partijske drugove koji ne umiju da iskoriste poklonjene resurse.

"Svega čega se dofate oni osuše. Da ne bi njemačke ambasadorke, ne bi danas imali ni solanu", kazao je Rakčević dodavši da Crnoj Gori treba drugačiji model razvoja.

"Ne špekulantski niti model njihovih ortaka sa bjelosvjetskih potjernica", kazao je Rakčević.

Potpredsjednik URA Dritan Abazović kazao je da Ulcinj pokazao i dokazao da ima ljude koji se nijesu predali niti će ikad. On je pozvao sve manjinske partije da se više ne kriju iza DPS- a.

"Mizerno je biti privjezak privjesku jedne trule vlasti. Svi oni imaju partnera u URA jer su tu ljudi koji personifikuju borbu za Crnu Goru od samog početka", kazao je Abazović.

Akademik Šerbo Rastoder kazao je da Ulcinj vidi na poseban način.

"Valdanos je za mene srce Ulcinja a to su vam uzeli. Stari grad je glava Ulcinja i to vam na sreću ne uzeše. Ako vam uzmu Veliku plažu bojim se da neće moći pobjeći a mi ostati".

Književnik Balša Brković kazao je da uvijek osjeća posebno zadovoljstvo kada je u Ulcinju.

"Neka moja prva sjećanja vežu me za Veliku plažu", kazao je Brković dodavši da je Ulcinj veličanstven grad koji tek treba da dobije pravu težinu i dimenzije.

Na posjećenoj tribini, pored ostalih govorila je i Božena Jelušić.

Bonus video: