Apostolakis ponudio nove oblike saradnje oružanih snaga

Samardžić je, kako se dodaje, upoznao Apostolakisa sa reformama koje su do sada sprovedene i planovima u procesu integracije odbrambenog sistema Crne Gore u NATO
1 komentar(a)
Evangelos Apostolakis, Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Evangelos Apostolakis, Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 23.02.2016. 19:18h

Načelnik Oružanih snaga Grčke, admiral Evangelos Apostolakis, ponudio je nove oblike saradnje oružanih snaga, kao što je mogućnost školovanja crnogorskih oficira na komandno-štabnim koledžima i ratnim školama u toj zemlji.

Apostolakis, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, danas je razgovarao sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, admiralom Draganom Samardžićem.

„Admiral Apostolakis ponudio je nove oblike saradnje oružanih snaga dvije zemlje, kao što je mogućnost školovanja crnogorskih oficira na komandno-štabnim koledžima i ratnim školama u Grčkoj“, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Navodi se da je Samardžić zahvalio na dosadašnjoj podršci koju Grčka pruža Crnoj Gori na evropskom i evroatlantskom putu.

„On je posebno istakao uspješnu saradnju između vojski dvije zemlje“, kazali su iz Ministarstva.

Samardžić je, kako se dodaje, upoznao Apostolakisa sa reformama koje su do sada sprovedene i planovima u procesu integracije odbrambenog sistema Crne Gore u NATO, nakon čega su dvojica načelnika razgovarala o aktuelnoj bezbjedonosnoj situaciji u regionu.

Iz Ministarstva su kazali da je Apostolakis, tokom posjete Vojsci Crne Gore, obišao kasarnu „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, gdje je prisustvovalo prezentaciji sposobnosti Obavještajno-izviđačke čete i Čete vojne policije.

Načelnik Oružanih snaga Grčke, kako je saopšteno, susreo se i sa oficirima Vojske Crne Gore koji su diplomirali na vojnim akademijama u Grčkoj.

Bonus video: