ASK danas o tome ko je od dobitnika kršio Zakon o korupciji

“Vijesti” su objavile da desetine dobitnika nijesu u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije prijavili dobijeni stan ili kredit
402 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podjela stanova i stambenih kredita pod povoljnim uslovima i pitanje - ko je od dobitnika prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, naći će se na dnevnom redu današnje sjednice Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije.

Po nalogu premijera Duška Markovića, Vladina Komisija za stambena pitanja je 10. avgusta objelodanila spisak stotinak javnih funckionera koji su od početka njegovog mandata dobili taj vid pomoći.

Nekoliko dana kasnije, Organizacija KOD objavila je spisak onih koji su na taj način nagrađeni u godini parlamentarnih izbora.

“Vijesti” su objavile da desetine dobitnika nijesu u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije prijavili dobijeni stan ili kredit.

Na dnevnom redu sjednice Savjeta Agencije naći će se informacija o postupanju Agencije u odnosu na javne funkcionere kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u aktuelnom i prethodnim sazivima Vlade, ali i o postupanju direktora Sretena Radonjića u vezi sa kreditom koji je sam dobio prošle godine.

Razmatraće se i inicijativa člana Savjeta Zlatka Vujovića za formiranje radne grupe za kontrolu postupanja direktora Agencije u slučaju nepokretanja postupka protiv javnih funkcionera koji nijesu prijavili tačne i potpune podatke u imovinskim kartonima, a tiču su dobijenih stanova i kredita.

Bonus video: