Barska lista: Dosta je bilo upravljanja gradom iz Podgorice

"Glas za Barsku listu je glas za prijeko potrebni novitet, jednostavne i jasne poruke, iskrene i lišene političkog pragmatizma"
6 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 21:10h

Barska lista, prva grupa građana koja izlazi na lokalne izbore u ovom gradu, poručila je Baranima da je razlog njenog postojanja prost – obnova grada velikih potencijala, korišćenje prednosti njegovog atraktivnog geografskog položaja i bogatih prirodnih resursa.

"Učinićemo sve da njegovi resursi budu dostupni onima koji na njih imaju pravo – njegovim građanima. Na ovim izborima učestvuje nekoliko političkih opcija, sa čijim smo se radom imali prilike upoznati, a svima fali ono za šta se mi, kao nova snaga, istinski zalažemo. Baš zato naš slogan glasi-“Nešto treće”. Već uveliko trošimo treću deceniju neprekidnog vladanja istih ljudi, za to vrijeme smo prošli kroz raznorazne krize, ćutljivo klimali glavom i odlučivali se za žalostan princip – između dva zla odabrati manje. Insistiranje na podjelama u društvu, koliko god to bila zaostavština primitivnih shvatanja, već dugo je dobitna formula jedine nepromijenjene vlasti na Balkanu", navode iz Barske liste.

Oni dodaju da je upravo želja za prevazilaženjem “najčešće vještački kreiranih” podjela po više osnova, presudno uticala na formiranje Barske liste među čijim su kandidatima za odbornike ljudi “koji su nekada pripadali ideološki suprotstavljenim korpusima, ali i oni koji se dosada nijesu bavili politikom – pomorci, privrednici, visoko obrazovani i ugledni građani ovog grada”.

Oni su naveli i da veliki broj Barana s pravom glasa ne izlazi na izbore, "što je najbolji dokaz opšte letargije koja je zavladala najvećim crnogorskim primorskim gradom”, kao i da je to dokaz nedostatka svježe snage, novih ideja i nove političke ponude “koja nije strikno upakovana u neki partijski program".

"Glas za Barsku listu je glas za prijeko potrebni novitet, jednostavne i jasne poruke, iskrene i lišene političkog pragmatizma. Ključevi ovog grada ne smiju više biti u rukama onih koji ga sistemski uništavaju. Došlo je vrijeme da se Barom ne upravlja u Podgorici, već u Baru i da vlast u gradu velike perspektive ne bude stvar dogovora partijskih činovnika, već njegovih građana. Barska lista, kao novo lice na političkoj sceni, spremna je preuzeti važnu ulogu u ovom procesu. Mi ne predlažemo svoje kadrove, već imamo namjeru podržati najbolje, ma koje pripadnosti bili, uz samo jedan uslov, da ne nose breme odgovornosti za aktuelno stanje u gradu i državi. Onim partijama koje su odgovorne za ovakvo stanje u društvu naša vrata su zatvorena", zaključili su iz Barske liste.

Bonus video: