Bečić: Islamska zajednica pruža nemjerljiv doprinos prevazilaženju podjela u CG

"Islamske vrijednosti, jednako kao i vrijednosti drugih religija kod nas, u potpunosti korespondiraju sa vrijednostima koje u našoj državi nastoji da afirmiše Demokratska Crna Gora"
1600 pregleda 3 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, čestitao je Kurban-bajram svim pripadnicama i pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

"Kurban-bajram je praznik koji podstiče na dobro, pravdu, ljubav, prijateljstvo, srdačan odnos prema drugim ljudima. Te najuzvišenije ljudske vrijednosti predstavljaju trajni temelj našem multikonfesionalnom društvu, njegovom suživotu i skladu. Slijedeći bajramske poruke mira, islamska zajednica u Crnoj Gori pruža nemjerljiv doprinos prevazilaženju podjela u Crnoj Gori, a upravo je to ono što je našem društvu potrebno u 21. vijeku. Islamske vrijednosti, jednako kao i vrijednosti drugih religija kod nas, u potpunosti korespondiraju sa vrijednostima koje u našoj državi nastoji da afirmiše Demokratska Crna Gora. U želji da Kurban-bajram u vaše duše unese radost, a u sve vaše postupke i odluke mudrost, još jednom, srdačno, želim vam srećan Kurban-bajram", piše u čestitki Bečića.

Bonus video: