Bečić: Krivokapić pucao u jedinstvo opozicije, nema sile koja me može natjerati da sjednem sa njim za isti sto - Vijesti.me
"DAO POJAS ZA SPASAVANJE DPS-U"

Bečić: Krivokapić pucao u jedinstvo opozicije, nema sile koja me može natjerati da sjednem sa njim za isti sto

"Za Đukanovića i njegove partnere je tvrdio da su isisali 800 miliona kroz KAP, ali nije smio da ga sruši, a Jokića ruši zato što narednih 12 godina Luka Kotor ostaje opštinska, a ne tajkunska"

Bečić i Jokić danas u Kotoru
Bečić i Jokić danas u Kotoru (Foto: Demokratska Crna Gora)

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je danas na protestu "Ne damo Kotor" da je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić pucao danas u jedinstvo opozicije i u Sporazum o budućnosti.

Vladimir Jokić (Demokratska Crna Gora) smijenijen je danas sa mjesta predsjednika Opštine Kotor glasovima SDP, Demokratske partije socijalista (DPS), Hrvatske građanske inicijative (HGI) i Liberalne parije (LP).

"Prvo, želim da se zahvalim predsjednici Skupštine, gospođi Dragici Perovic, potpredsjedniku Samardžiću, kao i brojnim čelnicima izvršne vlasti iz različitih partija, koji su nam časnim držanjem pokazali kako se brani volja naroda, ali i pravo i pravda. Predsjednica Skupštine je jasno saopštila da je prekinula sjednicu, a sjednica je nastavljena protivno pravu, tako da je dalji nastavak sjednice, kako je rekla uvažena gospođa Perović, klasična pravna hajdučija. Moje obraćanje je uslovno, odnosno ako odbornici SDP sruše danas opozicionog predsjednika Opštine. S obzirom da se svi u SDP ne slažu sa ovim sramnim činom, personalizovaću odgovornost na onog koji je skuvao ovu čorbu, kao mnoge do sada, a njegovo ime je Ranko Krivokapić. Danas je Ranko Krivokapić pucao u jedinstvo opozicije, u demokratiju, u izbornu volju i kao mnogo puta do sada dao pojas za spasavanje DPS-u", istakao je Bečić.

On je dodao da 2012, 2013, 2014, 2015. godine, Krivokapić nije imao petlje da sa njima ruši Vladu Mila Đukanovića.

"Kada smo imali većinu, ali danas ima hrabrosti da sa kumovima, partnerima, drugovima organizovane kriminalne grupe, na čijem je čelu Sveto Marović, ruši mlade i nekompromitovane ljude. Za Đukanovića i njegove partnere je tvrdio da su isisali 800 miliona kroz KAP, ali nije smio da ga sruši, a Jokića ruši zato što narednih 12 godina Luka Kotor ostaje opštinska, a ne tajkunska. 2015. je čekao da kupe Pajovića, pa je onda izašao iz vlasti, ali Pajović je otvoreno uradio i valorizovao, a Krivokapić misli da najeftinijim metodama vara narod i opoziciju. Pitam vas da kao građani kažete: ima li razlike između Ranka Krivokapića i Darka Pajovića?", rekao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je naveo da je partija na čijem je on čelu više puta saopštila, kao i predstavnici Građanskog pokreta "Odupri se" i druge opozicione partije, i na sastanku lidera i javno, da je rušenje Jokića i opozicione vlasti u Kotoru, rušenje jedinstva opozicije i Sporazuma o budućnosti.

"Tako da je Krivokapić pucao danas u jedinstvo opozicije i u Sporazum o budućnosti. Od danas, saglasno odluci Glavnog odbora, Demokrate više Ranka Krivokapića ne smatraju partnerom nigdje i nema te sile koja me može natjerati da sjednem sa njim kao partnerom za isti sto i da se dogovaram. Davno sam vam rekao, opozicija se mora raščistiti da bi pobijedila DPS. I sport i politika su me naučili, bolje je u borbu da ideš sa tri poštena igrača, nego sa 10, od kojih je jedan špijun, a jedan izdajnik. Zato je sazrelo vrijeme da se radi na formiranju bloka koji ne obuhvata DPS, ali ni njihove satelite, pomagače i izdajnike opozicionih birača. DPS je u stanju grogiranog boksera, ali da bi im zadali završni udarac, moramo ići dalje samo sa iskrenim, poštenim i istinskim partnerima, odnosno stvarnim protivnicima DPS-a, kriminalaca i tajkuna", kazao je Bečić.

On je zamolio okupljene da se skup mirno, dostojanstveno i građanski.

"Nema većeg bremena nego kad svojoj djeci nametneš hipoteku izdajnika. Tako da ih ostavljamo sudu naroda i istorije, a mi nastavljamo još odlučnije borbu za slobodu", zaključio je Bečić.


Vidi sve komentare