Bečić: Na raspolaganju sam ako ne dogovorite nestranačkog kandidata

Lider Demokrata je iz Berana poručio ostatku opozicije da će, ako oni neće njega, on podržati nestranačkog kandidata na predsjedničkim izborima, ali pod dva uslova
113 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2018. 21:28h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da će se kandidovati na predsjedničkim izborima, ukoliko se opozicija ne dogovori o zajedničkom kandidatu. On je na završnom skupu Demokrata u Beranama rekao da je spreman da podrži nestranačkog kandidata opozicije.

“Prvo, mi nećemo učestvovati u dogovorima, i nestranački kandidat ne smije biti ideološki ostrašćen niti da je nekada bio u lopovskim vladama Mila Đukanovića. Imate deset-petnaest dana da se dogovorite. Ako ne uspijete, ja imam petlju da se suprotstavim bilo kome, a ponajviše Milu Đukanoviću”, rekao je Bečić.

JWPlayer video mesto

On je ponovio da predsjednički kandidat opozicije treba da bude onaj ko ima najviše šansi da pobijedi kandidata vladajuće koalicije, navodeći da treba primijeniti princip iz 2013. godine kada je zajednički kandidat opozicije bio onaj stranački lider koji je imao najveću podršku.

“I lično, i partijski sam tada bezuslovno podržao Miodraga Lekića. Međutim, kao što ste u prethodnih godinu dana imali prilike da vidite, svi su odjednom pobjegli od principa koji su ustanovili 2013. godine, a koji je bio pobjednički. Niko nam nije pružio podršku u nastojanjima, već su praktično svi opozicioni subjekti saopštili da to treba da bude nestranačka ličnost i pored činjenice što znaju da nijedna nestranačka ličnost nema taj rejting kojeg imaju Demokrate”, istakao je Bečić.

Navodeći da je, kao demokrata, spreman da prihvatali stavove većine, Bečić je rekao da opozicija mora da se dogovori.

“Izvolite gospodo iz opozicije, ako nećete da stanete iza mene, staću ja iza vas, iskreno i nesebično, onako kako sam stajao i iza Lekića. Sami dogovorite nestranačkog kandidata, saopštite ime i automatski ću predložiti Glavnom odboru da podrži tog kandidata. Staću iza njega i lično i najmoćnijom partijskom infrastrukturom, kao da se radi i o meni samom”, kazao je on.

Lider Demokrata je kazao da nema toga ko može toliko da vara, otima i manipuliše kao što je to dvadeset sedam godina činio DPS i Milo Đukanović.

„Milo Đukanović je kazao nedavno ovdje u Beranama da ako neko može bolje od njega i njegove partije spreman je on lično prvi da ga glasa, ali nije još primijetio takvoga. E ja večeras iz Berana ovo poručujem – ko može gore od tebe treba automatski da uđe u Ginosovu knjigu rekorda, ko može toliko da otima, toliko da vara, toliko da manipuliše... bolje da ga nema," rekao je Bečić.

Nosilac liste Demokrata u Beranama Goran Folić rekao je da ta partija ne obećava brda i doline, već konkretne projekte i ono što je realno.

„Vi nas držite za riječ. Ne dozvolite da DPS sije nacionalizam i podjele. Ne dozvolite da dijele socijale svojim funkcionerima, ne dozvolite da u Beranama bude crnih kapuljača kao na Cetinju i Mojkovcu“, kazao je Folić.

Pored odborničkih kandidata, na centralnom skupu Demokrata u Beranama govorio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Galerija

Bonus video: