Bivši ministar Kalamperović primao i platu i penziju

Prijavio sam da sam od juna u penziji, te da primam 720 eura po tom osnovu, što je Komisija vjerovatno propustila da objavi, kazao je Kalamperović
699 pregleda 0 komentar(a)
Jusuf Kalamperović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jusuf Kalamperović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.01.2012. 08:08h

Bivši ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović, sada član Borda direktora preduzeća Monteput, propustio je da u izvještaju o imovini i prihodima za 2011. godinu prijavi da je do juna prošle godine, pored mjesečnog primanja u toj kompaniji u iznosu od 950 eura, primao i ministarsku platu od 1.255 eura.

Kalamperović je na čelu MUP-a bio do juna 2010. godine, a u izvještaju o imovini i prihodima za tu godinu naznačio je da će ministarsku platu primati do juna 2011, što nije prikazao u posljednjem imovinskom kartonu.

Njegova supruga Ana Kalamperović, za koju je u prethodnom izvještaju bivši ministar naveo da je penzionerka s mjesečnim primanjem 670 eura, sada je predsjednica Borda direktora Doma zdravlja Bar i prima 1.800 eura, pa je tokom 2011. godine uspjela da uštedi 7.000.

U izvještaju za prošlu godinu nijesu iznijeti podaci što se desilo sa njenom penzijom.

Propust Komisije ili lični

Kalamperović je “Vijestima” potvrdio da je “zaboravio da prijavi da je pet mjeseci prošle godine primao ministarsku platu”.

On tvrdi i da je od juna u penziji, te da je Komisiji prijavio da, pored primanja iz “Monteputa”, kao penzioner mjesečno prihoduje 720 eura: “To je Komisija vjerovatno propustila da objavi. Nisam korisnik nacionalne penzije, a mogao sam biti, na što sam posebno ponosan, pa sad sa svima mogu otvoreno da razgovaram”.

On je rekao da je moguće da je propustio da u obrascu navede da njegova žena Ana Kalamperović i dalje prima istovjetnu penziju.

Tokom 2011. godine, bivši ministar je imao vremena da se bavi i poljoprivredom - proizvodnjom maslina i mandarina, pa je po tom osnovu prijavio 400 eura mjesečno.

Kalamperović je prijavio za 5.000 veću ušteđevinu u odnosu na 2010. godinu, pa sada na računu u Podgoričkoj banci ima 20.000 eura, dok mu se smanjila štednja u Prvoj banci sa 3.000 na 1.500 eura.

Tokom 2011. godine, bivši ministar je imao vremena da se bavi i poljoprivredom - proizvodnjom maslina i mandarina, pa je po tom osnovu prijavio 400 eura mjesečno.

Njegova nepokretna imovina je ostala ista, pa i dalje posjeduje voćnak u Baru površine 16.000 metara kvadratnih, te kuću i stan od 160 i 80 kvadrata u istom gradu. Vlasnik je i stana u Podgorici od 56 metara kvadratnih, te zemljišta na Žabljaku od 180 kvadrata.

Jedan je od pet vlasnika Pomorske agencije Merkur iz Bara, ali je pravo upravljanja prenio na drugo lice, a posjeduje i vozilo marke “mercedes”, čamac, te umjetničke slike i biblioteke.

Ana Kalamperović posjeduje i automobil marke “pežo”.

Bonus video: