Bogavac: U subotu ispred Hrama pošaljimo poruku pomirenja

Đukanović pitanje crkve stavlja u kontekst dnevne politike i "borbe za svoj i opstanak njegove privatne države", kazao je predsjednik OO SNP Berane
2914 pregleda 1 komentar(a)
Bogavac, Foto: SNP
Bogavac, Foto: SNP

Beranski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) brojnije nego ikad će doći u Podgoricu na Trojčindanski sabor 15. juna i mirno i dostojanstveno stati u odbranu svetinja, kazao je predsjednik OO SNP Berane, Tihomir Bogavac

"Očigledno je da je vremenu politike i politikanstva došao kraj. Sve ono na šta je SNP upozoravao, nažalost, ovih dana doživljava svoj vrhunac, u trenucima kada šef režima šalje najopasnije poruke unutarpravoslavnih svađa i dijeljenja. Još jednom najoštrije osuđujemo izjavu Mila Đukanovića i njegov poziv da najosjetljivije pitanje, kao što je pitanje crkve i vjere, stavlja u kontekst dnevne politike i borbe za svoj, i opstanak njegove privatne države", kazao je Bogavac.

Subota je, kako je rekao, prilika da se pošalje poruka mira i pomirenja pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori, kao i suživota sa svim ostalim vjerama i nacijama koje su dio multierničkog sklada, kako u Beranama, tako i u cijeloj državi.

"OO SNP Berane će se odazvati pozivu Eparhije budimljansko-nikšićke, vladike Joanikija, odnosno naše Mitropolije i mitropolita Amfilohija. Brojnije nego ikada idemo prema Podgorici da mirno i dostojanstveno stanemo u odbranu svetinja", rekao je Bogavac.

On je pozvao "vjerujuće članove i simpatizere DPS-a, koji ne žele da budu dio retorike šefa režima", da dođu ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, "jer oko crkve treba da se okupljamo, a ne da se dijelimo."

"Pozivamo ih da skupa sa hiljadama vjernika, u miru i slozi, kažemo da jedinstvo i sloga pravoslavnog življa na ovim prostorima nema cijenu i da samo skupa možemo dati podstrek ovoj državi da krene evropskim putem, putem demokratije. Želimo državu u kojoj niti jedan trenutni funkcioner, pa ni predsjednik države neće zadirati u crkvena pitanja, već će se baviti ovozemaljskim životom, koji su nam ionako debelo zagorčali. OO SNP Berane, sa svojim članovima i simpatizerima u subotu nema prečeg posla od prisustva mirnom i dostojanstvenom skupu, u odbranu jedinstva i mira u našoj državi", zaključio je Bogavac.

Bonus video: