Bogdanović: Osuđujemo proslavu Podgoričke skupštine koja je vodila nestanku Crne Gore

Iz tog razloga, najavu o organizaciji proslave smatra neumjesnom "zbog svih onih koji su u Crnoj Gori stradali tokom diktature koja je počela Podgoričkom skupštinom"
216 pregleda 103 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Bogdanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.08.2018. 19:47h

Ministarstvo kulture osuđuje najavu organizacije pomenute proslave, koja u samoj srži predstavlja veličanje datuma upamćenog po nestanku Crne Gore, koji je nadalje vodio ka epohi krvave represije nad našim narodom i potiranju svega što je simbolizovalo crnogorsko ime, kulturu i identitet, saopštio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Između ostalog ministar kulture smatra da proslave tog i sličnog tipa "nijesu orijentacija zvanične Crne Gore i zasigurno predstavljaju nastavak aktivnosti usmjerenih u cilju obnavljanja podjela u našem društvu".

Iz tog razloga, najavu o organizaciji proslave smatra neumjesnom "zbog svih onih koji su u Crnoj Gori stradali tokom diktature koja je počela Podgoričkom skupštinom".

"Crna Gora pamti i proslavlja časne datume i događaje iz naše prošlosti, a Podgorička skupština nije jedna od njih", kazao je Bogdanović.

Bonus video: