Brajović: Da svaki naredni 13. jul proslavljamo još bliži EU

Dan državnosti svake godine je prilika za podsjećanje na 1878. i Berlinski kongres, a potom na heroje veličanstvenog antifašističkog ustanka 1941, kazao je predsjednik parlamenta
667 pregleda 4 komentar(a)
Brajović, Foto: Filip Roganović
Brajović, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, čestitao je građanima Crne Gore Dan državnosti 13. jul:

„Dan državnosti 13. jul svake godine je prilika za podsjećanje na 1878. i Berlinski kongres, a potom na heroje veličanstvenog antifašističkog ustanka 1941. Dan državnosti je takođe prilika za preispitivanje da li smo dostojni nasljednici ratnih i mirnodopskih podviga naših predaka. Razloga za zadovoljstvo i ponos ima mnogo, ali i očekivanja za još bolje rezultate.

Crna Gora trasirala je dobar put. On nije lak i nije bez izazova. Građani Crne Gore svojom podrškom potvrđuju da žele upravo taj put evroatlantske i evropske Crne Gore - stabilne, moderne, ekonomski osnažene.

Čine se ozbiljni napori da svaki naredni 13. jul proslavljamo još bliži Evropskoj uniji, ekonomski, infrastrukturno, institucionalno jači. Skupština Crne Gore svojim djelovanjem daje doprinos napretku cijelog društva. Čestitam Dan državnosti Crne Gore," navodi se u poruci predsjednika parlamenta.

Bonus video: