CDT: Ministar da reaguje zbog Stijepovićeve posjete Domu zdravlja

Ministarstvo je bilo dužno i da se ogradi od ovakvog ponašanja u kampanja i da pokrene odgovarajući postupak zbog zloupotrebe institucije
83 pregleda 5 komentar(a)
Nebojša Kavarić, Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Nebojša Kavarić, Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.05.2014. 21:07h

Ministarstvo zdravlja nije odgovorilo portalu CDT-u da li će reagovati zbog zloupotrebe te zdravstvene institucije u predizborne svrhe prilikom posjete Slavoljuba Stijepovića, nosioca izborne liste koalicije „Evropska Podgorica - Milo Đukanović", Domu zdravlja, u Bloku 5.

Stijepović je 9. maja posjetio Dom zdravlja, u Bloku 5 i sa rukovodstvom i zaposlenima razgovarao o uslovima rada.

Pored toga što su i Stijepović i direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić prekršili osnovna demokratska pravila Sporazuma o pravilima ponašanja u kampanji za lokalne izbore, oni su prekršili i Zakon o finansiranju partija jer su oba aktera državni (javni) funkcioneri, a posjeta je organizovana u toku radnog vremena.

Stijepović posjetio Dom zdravlja: Da vidim u kakvim uslovima radite >>>

Instituciju u kojoj je organizovana posjeta plaćaju svi građani i ona služi njima, pa nema niti jednog razloga da se koriste za izbornu kampanju.

Ministarstvo zdravlje je bilo u obavezi da osudi ovaj događaj i da zabrani korišćenje institucija zdravstvenog sistema u svrhe političke promocije jedne izborne liste.

Ministarstvo je bilo dužno i da se ogradi od ovakvog ponašanja u kampanja i da pokrene odgovarajući postupak zbog zloupotrebe institucije.

Međutim, izostankom bilo kakve reakcije i odgovora, ova institucija je pokazala neodgovoran odnos prema javnosti i svim građanima koji finansiraju njihov rad.

CDT još jednom poziva ministra zdravlja Miodraga Radunovića da se oglasi i reaguje povodom ovog slučaja.

Bonus video: