CKM poziva Hrvate na proslavu decenije nezavisnosti

način na koji se Hrvati iz čitavog svijeta odnose prema svojoj matici, svom kulturnom nasljeđu, a naročito prema jeziku, za Damjanovića je dobar primjer koji bi svi trebalo da slijede
80 pregleda 16 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Zvonimir Deković, Foto: CKM
Aleksandar Damjanović, Zvonimir Deković, Foto: CKM
Ažurirano: 16.03.2016. 08:39h

Crnogorska kulturna mreža je uputila poziv Hrvatskom nacionalnom vijeću da kroz program ovogodišnje proslave decenije nezavisnosti koju organizuje na Cetinju predstave svoje kulturno nasljeđe, saopšteno je iz te organizacije.

Predsjednik CKM Aleksandar Damjanović je zahvalio predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimiru Dekoviću što su i prošle godine dali svoj doprinos proslavi Dana nezavisnosti.

Damjanović je, kako je saopšteno, izrazio poštovanje prema načinu na koji HNV predstavlja svoje kulturno nasljeđe, kao i da je to primjer koji bi trebalo da slijede ostali nacionalni savjeti.

On je rekao i da je zadovoljan načinom na koji se Republika Hrvatska odnosi prema crnogorskoj zajednici koja djeluje u njoj.

Način na koji se Hrvati iz čitavog svijeta odnose prema svojoj matici, svom kulturnom nasljeđu, a naročito prema jeziku, za Damjanovića je dobar primjer koji bi svi trebalo da slijede.

Deković je, u ime 6.024 Hrvata, koliko ih živi u Crnoj Gori, prihvatio poziv CKM.

On je rekao da se "Hrvati sa posebnim poštovanjem odnose prema 21. maju", kao i da je "njihova politička partija Hrvatska građanska inicijativa u svom osnivačkom program od 2002. godine istakla da se zalaže za nezavisnu Crnu Goru".

On je dodao da su "Hrvati kroz istoriju bili lojalni građani Crne Gore, i sa njenim građanima dijelili dobro i loše", te da su "kroz svoje djelovanje u političkom životu davali podršku strateškim državnim interesima".

Bonus video: