Danilovgrad: Opštinskoj izbornoj komisiji predato pet lista

Savović (DF) je rekao da se on "poslednjih 25 godina" nije bavio politikom, ali da će biti "ludo hrabar".
52 pregleda 4 komentar(a)
DPS Danilovgrad, Foto: DPS
DPS Danilovgrad, Foto: DPS
Ažurirano: 29.04.2014. 20:30h

Danilovgradskoj Opštinskoj izbornoj komisiji predato je pet lista. Izborne liste su predali koalicija Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore, koalicija Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, Demokratski front i Srpska lista.

Socijalistička narodna partija listu je predala prije nekoliko dana.

Upućeni u političku zbilju Danilograda predviđaju žestoku borbu u narednim sedmicama, jer je na listi Demokratskog fronta, član Foruma 2010 mr Ranko Vuković, nekadašnja alfa i omega danilovgradskog DPS-a i savjetnik u užem kabinetu Vlade za politički sistem.

Vuković je u junu 2013. godine napustio DPS tražeći od predsjednika danilovgradskog Opštinskog odbora te partije dr Miodraga Đurovića da ga izbriše iz člansta partije, zbog, kako je tada rekao više nezakonitih radnji koje je lokalna vlast uradila.

Kao jedan od razloga za napuštanje DPS-a Vuković je tada naveo i prijetnje koje je dobijao iz vrha lokalnog DPS-a.

Ranko Vuković jedan je od nekoliko nestranačkih ličnosti na listi DF-a. Nestranačka ličnost je i nosilac liste Željko Savović.

On je "Vijestima" kazao da su na listi pored predstavnika partija konstituenata (PzP,Nova i Grupa birača – Milan Knežević) i predstavnici NVO Bijeli Pavle, Građanskog kluba, Grupe građana Vratite nam Danilovgrad...

"Ispoštovana je i polna struktura, inače mislim da je za budući rad i parlamenta i svake partije neophodno da u njemu učestvuje što više žena. Bilo bi dobro da se žene pitaju u politici koliko u kući", kazao je on.

Savović je rekao da se on "poslednjih 25 godina" nije bavio politikom, ali da će biti "ludo hrabar".

"Projektovano je da osvojimo 11 mandata, ali ja vjerujem da ćemo imati najmanje 15. DPS je u prednosti jer koristi sve mogućnosti i termine za kampanju zato što sistem koji su izgradili još traje, ali mi ćemo im biti glavni protivnik. Samo pobjedom protiv DPS-a možemo da očekujemo da će sledeći izbori biti organizovani u jednakim i fer uslovima. Fer uslovi će važiti za sve partije, čak i za DPS, koji će tada trčati bos, kao i mi, a ne kao sada da neko trči bos, a neko u sprintericama", kazao je Savović.

On je rekao da je najljepše predstavljanje ljudsko i da je njihova osnovna misija da stvore uslove da ljudi budu slobodni.

"Jedan član DF-a iz Bandića, nedavno je ovdje na tribini rekao upravo to, i mi moramo da imamo slobodnog čovjeka, jer samo slobodan čovjek je čovjek. Sve drugo -strah, zavist , ne pripada ljudskom rodu, tako nas bog stvorio nije", kazao je on.

Bonus video: