Danilović: Lako je identifikovati krivca za poraz u Nikšiću

Danilović je na Facebook-u kazao da su DF Nikšićani poslali poruku da nisu pogriješili kada su odbili ucjene prilikom pokušaja formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora
101 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.03.2013. 22:19h

Funkcioner Demokratskog fronta Goran Danilović okrivio je ostale opozicione političke partije za poraz u Nikšiću, kazavši da DF nije mogao prikupiti sve glasove koje su drugi izgubili.

Danilović je na Facebook-u kazao da su DF Nikšićani poslali poruku da nisu pogriješili kada su odbili ucjene prilikom pokušaja formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora.

"Nije nаm velikа utjehа аli DF je dobio nаjmаnje jedаn ili dvа mаndаtа više. Vаljdа će i kolege izvući nаuk. Odbijаm prigovore dа smo svi krivi, kаo dа nemаmo ime i prezime, kаo dа nije lаko identifikovаti krivicu. DF nije mogаo prikupiti sve glаsove koje su drugi izgubili“, napisao je Danilović.

Koalicija za Evropski Nikšić, na osnovu 94 odsto obrađenog biračkog tijela, osvojila je 52,1 odsto, odnosno 23 odbornička mandata i većinu u nikšićkoj Skupštini.

Demokratski front (DF) osvojio 30.9 odsto glasova ili 13 mandata. Pozitivna Crna Gora osvojila je 6,6 odsto glasova i u parlamentu će imati dva ili tri odbornika, a Socijalistička narodna partija (SNP) 8,6 odnosno tri ili četiri odbornika.

Podsjećamo, na izborima u oktobru 2012. koalicija "Za evropski Nikšić" je osvojila 20 mandata, Demokratski front 12, Pozitivna 5, a SNP 4 mandata.

Bonus video: