Danilović: Nećemo priznati popis ako bude pritisaka DPS-a

Igor Lukšić, rekao je Danilović, mora zaista da dokaže da je premijer: “Nije dovoljno samo surfovati po intenetu pa da mi primijetimo kako on nešto radi”.
0 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.02.2011. 20:54h

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović kazao je da njegova partija neće priznati popis ako bude pritisaka od strane Demokratske partije socijalista.

On je u Mojkovcu, na redovnoj izbornoj skupštini Nove, kazao da je najvažniji zadatak popis stanovništva.

“Za nas je popis važan iz tri segmenta - nacionalnog, vjerskog i jezičkog. Ukoliko bude pritiska od strane DPS-a, mi taj popis nećemo priznati”, istakao je Danilović.

On je dodao da se u promjeni sistema u Croj Gori, neće pridružiti DPS-u, koji se ponaša kao “turbo-folk komunistička partija koja koristi sve privilegije nekadašnjeg skoro boljševičkog sistema”.

Igor Lukšić, rekao je Danilović, mora zaista da dokaže da je premijer: “Nije dovoljno samo surfovati po intenetu pa da mi primijetimo kako on nešto radi”.

Za nas je popis važan iz tri segmenta - nacionalnog, vjerskog i jezičkog

Osvrćući se na protekle lokalne izbore u Mojkovcu na kojim Nova nije učestvovala, Danilović je kazao da mu je žao što nijesu bojktovali još neke ili sve izbore.

“Da je bilo hrabrosti među opozicijom, imali bismo bojkot izbora i međunarodnu komisiju”, ocijenio je on.

Na pitanje „Vijesti“ da li smatra da će biti koalicije između DPS-a i SNP-a, Danilović je kazao da će vrijeme pokazati da li su to spekulacije ili ozbiljne namjere.

“SNP mora biti svjestan činjenice da je najjača opoziciona stranka i da je svaki glas zaslužila na kritici trenutnog režima. Ne mislim da se on promijenio i da sada zaslužuje pohvale”, rekao je zamjenik predsjednika Nove.

Skupština Nove Mojkovca, na kojoj je bio 81 delegat, izabrala je većinom glasova 37 članova opštinskog odbora koji će izabrati predsjednika i organe stranke.

Bonus video: