Darmanović i Parcos: Nastavak politike proširenja važan za kredibilitet EU

Kako je saopšteno iz Ministarstva vansjkih poslova, Darmanović je pozdravio dinamiku bilateralnih kontakata dviju država, naročito u oblasti ekonomije
286 pregleda 0 komentar(a)
Parcos i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Parcos i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Nastavak politike proširenja važan je za kredibilitet Evropske unije (EU), ocijenili su ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović i ambasador Grčke Panajotis Parcos.

Darmanović je čestitao Parcosu stupanje na dužnost, poželivši mu uspješnu diplomatsku misiju u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vansjkih poslova, Darmanović je pozdravio dinamiku bilateralnih kontakata dviju država, naročito u oblasti ekonomije.

„Zahvalio je Grčkoj na kontinuiranoj podršci u ostvarivanju ključnih crnogorskih vanjskopolitičkih prioriteta, uz očekivanje da će zvanična Atina nastaviti konzistentnu politiku kada je u pitanju evropska perspektiva Crne Gore i država Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

Parcos je naveo da je zadovoljan prijateljskim odnosima koje njeguju dvije države, ističući da će u fokusu njegovog mandata biti snaženje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

On je, kako se ističe u saopštenju, pohvalio dosadašnje rezultate u procesu evropske integracije, kao i posvećenost Crne Gore dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji.

Bonus video: