Đeljošaj: Albance ignorišu, dok slušaju Bošnjake

Iza inicijative za razrješenje Krivokapića stalo je 36 poslanika. Osim predstavnika DPS-a, inicijativu su potpisali su poslanici Bošnjačke stranke, HGI, Force i Liberalne partije, dok je Đeljošaj jedini poslanik iz vladajuće koalicije čijeg potpisa nema
8 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Genci Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Genci Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2016. 20:16h

Poslanik Albanske alternative Nik Đeljošaj optužio je čelnike Force da ne žele saradnju sa albanskim strankama, navodeći da su toj partiji bliži politički predstavnici Bošnjaka i Hrvata od sunarodnika. Reagujući na inicijativu za razrješenje predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, Đeljošaj je kazao da nije bilo konsultacija političkih predstavnika Albanaca po tom pitanju.

“Forca ponovo ne želi saradnju sa ostalim albanskim partijama, i izgleda da joj je bliža Bošnjačka stranka i Hrvatska građanska inicijativa. Ponovo favorizuju zahtjeve i položaj Bošnjaka, dok zahtjeve Albanaca u Crnoj Gori guraju u stranu”, kazao je Đeljošaj.

Iza inicijative za razrješenje Krivokapića stalo je 36 poslanika, tražeći da se o njegovoj smjeni raspravlja 10. marta. Osim predstavnika DPS-a, inicijativu su potpisali su poslanici Bošnjačke stranke, HGI, Force i Liberalne partije, dok je Đeljošaj jedini poslanik iz vladajuće koalicije čijeg potpisa nema. U obrazloženju inicijative podsjeća se da je SDP glasao protiv povjerenja Vladi i time jednostrano raskinuo koalicioni sporazum sa DPS-om. Đeljošaj smatra da je Forca dodatno ugrozila povjerenje između albanskih stranaka.

“Biće potrebno puno vremena da saniramo političku štetu koja je ovim nanijeta Albancima. I po ovom pitanju tražio sam saradnju i komunikaciju sa kolegama, ali to očito nije bilo u njihovom interesu. Slično se desilo i uoči glasanja o povjerenju Vladi, kada predstavnici Force nijesu željeli saradnju sa ostalim albanskim partijama. Očito su njihovi politički prioriteti interesi Bošnjaka, a ne Albanaca”, kazao je Đeljošaj.

Bonus video: