Demokrate: Ako je iko osjetio poharu, pljačku i otimanje od strane DPS, to su Bihorci

"Ne samo što oni koji su ovdje decenijama, a čiji su preci ovdje vjekovima, žive veoma loše, nego moraju da trpe i gledaju kako ih njihova djeca napuštaju i idu u bijeli svijet"
57 pregleda 13 komentar(a)
Aleksa Bečić, Petnjica, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Petnjica, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 19.10.2017. 11:56h

Ako je iko osjetio poharu, pljačku i otimanje od strane Demokratske partije socijalista (DPS), to su Bihorci, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz te partije, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i nosilac liste Demokrata na predstojećim lokalnim izborima u Petnjici Albin Ćeman nastavljaju posjetu bihorskom kraju, a ovog puta bili su u selu Vrbica.

"Ne samo što oni koji su ovdje decenijama, a čiji su preci ovdje vjekovima, žive veoma loše, nego moraju da trpe i gledaju kako ih njihova djeca napuštaju i idu u bijeli svijet. DPS je punih 27 godina na vlasti, a ovaj kraj u gorem je stanju danas, nego što je bio prije 27 godina kada je ova organizovana kriminalna kamarila preuzela vlast u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju Demokrata se navodi se u Petnjici uglavnom mogu vidjeti staračka domaćinstva, koja se žale na katastrofalno socio-ekonomsko stanje, pa i ne čudi što mladi ljudi odavde bježe glavom bez obzira.

"Umjesto da je aktuelna vlast svake godine unapređivala po jednu malu stvar u Petnjici, ulagala u poljoprivredu i dovela tu djelatnost do razvijenosti, jer ovaj je kraj za to podložan, oni su Petnjicu prepustili samu sebi. Umjesto da mladi ljude ovdje žive, budu vrijedni i imućni domaćini, oni svoja ognjišta zauvjek napuštaju, a u Bihor se vrate samo jednom godišnje na nedjelju dana - to je ono što im Petnjičani nikada neće oprostiti. I oni koji su ovdje ostali, a mali je broj takvih, žive u katastrofalnim uslovima. Više puta smo skretali pažnju da su putevi ovdje u užasnom stanju, da je elektroprenos toliko loš da češće nemaju struje nego što imaju, kao i da je pokrivenost mobilnom mrežom katastrofalna, u 21 vijeku, u državi u srcu Evrope, kandidatu za članstvo u EU", poručile su Demokrate.

Iz te partije su kazali i da ovakvo stanje može da pogodi samo one koji vole svoju zemlju i one koji su prave patriote.

"Koliko nam je stalo do ove zemlje i do svake opštine pokazujemo našim terenskim radom i time što obilazmo svaki kutak Crne Gore, svako selo, svaki zaselak i svaku kuću, a tako je i sa Petnjicom. Zbog svega ovog sigurni smo da je Demokratama uspjeh zagarantovan i u Petnjici i u ostale tri opštine u kojima se održavaju lokalni izbori", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: