Demokrate Bar: DPS-u važniji biznismeni, službeni telefoni, gorivo, kožna sjedišta od besplatnih udžbenika

"Od "uzdržane" gospode iz DPS-a, koje još uvjek peče obraz nakon našeg posljednjeg saopštenja, a nervozu stvaraju sve češća pitanja građana kojima nije jasno zbog čega nijesu podržali ono što je njihov interes, se ništa bolje i nije moglo očekivati, jer kako posjekoše barske čemprese tako sasjekoše i ovu odluku, pa bi se sasvim komotno moglo reći da "britva" stanuje i u barskom ogranku ove partije"
1131 pregleda 0 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Bar, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Bar, Foto: Demokratska Crna Gora

Kada barski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) satjerate u ćošak, oni tada sopstvenu bruku pokušavaju da sakriju potpuno irelevantnim stvarima, kao što su u ovom slučaju službena vozila drugih opština, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Bar.

Oni su reagovali na saopštenje Opštinskog odbora DPS Bar u kome se između ostalog navodi da "Demokratama smetaju službeni automobili u Baru, ali u Budvi i Kotoru ne".

"Od "uzdržane" gospode iz DPS-a, koje još uvjek peče obraz nakon našeg posljednjeg saopštenja, a nervozu stvaraju sve češća pitanja građana kojima nije jasno zbog čega nijesu podržali ono što je njihov interes, se ništa bolje i nije moglo očekivati, jer kako posjekoše barske čemprese tako sasjekoše i ovu odluku, pa bi se sasvim komotno moglo reći da "britva" stanuje i u barskom ogranku ove partije. Ponavljamo i hvala vam na prilici, juče ste na drzak način pokazali i dokazali ko vam je prioritet. Pokazali ste da su vam razni partijski biznismeni i njihovi lični parkovi, službeni telefoni, gorivo odnosno kožna sjedišta vaših novih službenih vozila, koje bi pritom da možete "ugurali" i u ulaze zgrada u kojima stanujete, mnogo bitiniji od besplatnih udžbenika koje će isključivo vašom zaslugom i ove godine plaćati građani Bara. Uzalud su vam sada sva podmetanja i neistine kojima se služite kako biste pokušali sakriti jučerašnju bruku.", navodi se u saopštenju barskih Demokrata.

Oni su dodali da DPS dobro zna da je amandman predat na vrijeme, i kako se moglo razumjeti načelno je bio prihvaćen od strane svih koalicionih partnera DPS.

"Kao što smo i istakli na Odboru za statut i propise već tada se mogao steći jasan utisak da će DPS "minirati" ovu lijepu akciju. Kada je o amandmanu trebalo raspravljati i glasati, kao "opareni" skačete iz vaših odborničkih klupa sa zahtjevom da se po svaku cijenu o amandmanu ne raspravlja, glasa i da se u konačnom on ne usvoji. A kada već i pominjete druge opštine, mi ćemo pravo na temu. Za razliku od Budve koja je obezbijedila besplatne komplete udžbenika za svih devet razreda, Kotora koji je obezbijedio udžbenike za prvih pet razreda, odnosno Herceg Novog koji je obezbijedio komplete za četiri razreda, odnosno u krajnjem i od Opštine Berane, koje je obezbijedila udžbenike za sve osnovce sa njene teritorije, vašom zaslugom ni jedan osnovac u Baru ni ove godine neće imati pravo na besplatne knjige pa će još jednom mnogi roditelji u Baru "odvajati od usta" da bi svojoj djeci obezbjedili udžbenike", poručile su barske Demokrate.

Oni su upitali DPS Bar, je li to taj njihov zakon, poslovnik, odnosno statut, koji Demokrate ne znaju i ne poštuju?

"Ako jeste, neka nam je prosto", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Bar.

Bonus video: