Demokrate DF-u: Obratite nam se kad trajno napustite parlament

Poslanik Demokratskog fronta, Milan Knežević pozvao je danas Demokrate da napuste Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva i pridruže se protestu DF-a
3089 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora poručila je Demokratskom frontu da im se mogu obratiti kad trajno napustite parlament do stvaranja uslova za fer i slobodne izbore.

Poslanik Demokratskog fronta, Milan Knežević pozvao je danas Demokrate da napuste Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva i pridruže se protestu DF-a.

"Demokratskoj Crnoj Gori, danas je, pravo iz srca Sinđinog parlamenta stigao poziv da njeni predstavnici napuste Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva", saopštile su Demokrate.

Dodaju da je posebno groteskno zvučala poruka koja je došla iz "redova onih koji trideset godina lutaju crnogorskom političkom scenom, o tome kako će nas ti isti vratiti na pravi put."

"Kada se pogleda ko nas to poziva da napustimo Odbor, taj poziv postaje sve duhovitiji i duhovitiji. Pozivaju nas: oni koji su se bezuslovno vratili u Sinđin Parlament i tako razbili opoziciono jedinstvo; oni koji razbiše opozicione proteste učešćem u raspravi o Predlogu Zakona o kozmetičkim proizvodima; oni koji podržaše Plan Brana Gvozdenovića o dogradnji izbornog zakonodavstva; oni koji pozivaju druge da napuste ad hoc odbor, a istovremeno rade u Skupštini Crne Gore; i konačno: oni čiji šef trideset godina poziva na razne akcije koji imaju za cilj upumpavanje snage DPS-u i Milu Đukanoviću. Gospodo, kad trajno napustite Parlament do stvaranja uslova za fer i slobodne izbore onda možete da nam se obratite. Do tada nastavite sa vašom politikom koju svakim danom sve više građana napušta", zaključile su Demokrate.

Bonus video: