Demokrate: DPS odbio predlog da se barskim osnovcima dodijele besplatni udžbenici

Odbornički klub Demokrata zahtijevao je da se u dijelu „Transferi obrazovanju“ ta stavka izmijeni na način što će biti povećana za 300.000 eura, a kojom će biti predviđeni besplatni udžbenici za sve osnovce u barskoj opštini
1047 pregleda 1 komentar(a)
"Amandman sa rasprave skinut klasičnom hajdučijom": Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
"Amandman sa rasprave skinut klasičnom hajdučijom": Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska partija socijalista (DPS) odbila je predlog Demokratske Crne Gore da se barskim osnovcima dodijele besplatni udžbenici, saopštio je Klub odbornika Demokrata u Skupštini opštine Bar.

"Još jednom je u barskom parlamentu silom vladajućih partija, prije svega DPS-a, klasičnom „hajdučijom“ sa rasprave skinuta po građane Bara danas najbitnija tačka, amandman na predlog Odluke o budžetu opštine Bar za 2020. godinu, kojim je Odbornički klub Demokrata zahtijevao da se u dijelu „Transferi obrazovanju“ ta stavka izmijeni na način što će biti povećana za 300.000 eura, a kojom će biti predviđeni besplatni udžbenici za sve osnovce na teritoriji barske opštine. I dok je prije samo nekoliko mjeseci „stara“ službena vozila Opština Bar zamijenila za nova, što je Opštinu koštalo 292.000 eura pri čemu samo jedno vozilo, ono koje je namijenjeno predsjedniku Opštine Bar, vrijedi kao ovogodišnji kompleti udžbenika za sve učenike prvog razreda u barskim školama, odnosno dok je uprkos klasičnom sukobu interesa, prije samo mjesec dana predsjednik Opštine ugovorom dodijelio lokalnom barskom investitoru više od 300.000 eura kako bi isti uredio „sopstveno“ dvorište u sklopu kompleksa koji gradi, DPS je danas, na vrlo ružan način, predvođen predsjednicom Kluba odbornika, Brankom Nikezić, odbio glasanje o amandmanu čijim bi izglasavanjem svi osnovci u Baru za sljedeću godinu dobili besplatne udžbenike", navode Demokrate.

Iz te partije poručuju DPS-u da "sila ne pobjeđuje na duge staze".

"Klasično licemjerstvo DPS-a, te pozivanje na neblagovremenost, iako je amandman Demokrata podnijet blagovremeno 3 dana prije održavanja sjednice, podsjetili su nas na čuveno glasanje oko gimnazijskog dvorišta i sječe čempresa, kada je i tada kao i sada ova vladajuća partija odbila da glasa u interesu sopstvenih građana. Ovog puta su pogođeni oni još mlađi, barski osnovci, čiji će roditelji, zaslugom DPS-a i u 2020. godini plaćati izuzetno skupe komplete udžbenika, za razliku od drugih opština u kojima su oni za većinu razreda potpuno besplatni. Na kraju, poručujemo DPS-u da silom i uz pomoć svojih koalicionih partnera možda mogu skidati amandmane sa dnevnog reda, ali da sila ne pobjeđuje na duge staze. Gospodo, građani pamte i upravo ovakve stvari će vas politički skupo koštati, kada dođe vrijeme za novo odmjeravanje snaga u gradu pod Rumijom", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: