Demokrate: Iz redova DF vreba na stotine Darka Pajovića i Draga Đurovića

"A da nijesu ti klasični prevaranti prekinuli bojkot Parlamenta, odnosno da su 39 poslanika opozicije ostali u bojkotu, zamislite šta bi tek tada opozicija izborila. I Briselski plan i tehnička Vlada već davno bi bili realizovani"
4322 pregleda 24 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratski front je pravi podvig embriologije na ovim prostorima, iz njihovih redova danas vreba na stotine Darka Pajovića, ali i Draga Đurovića, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"I to po njihovom vlastitom kazivanju, jer su rekli: "Ko se vrati u Sinđin parlament – taj je Darko Pajović". I vratili su se. Kao da su se utrkivali ko će prvi. Tako su, i to bezuslovno, prekinuli jedinstveni bojkot 39 poslanika. Ispada da je jedino saradnja sa DPS-om ono što nikada nisu prekidali", navodi se u saopštenju Demokrata kojim su reagovali na ranije saopštenje Demokratskog fronta (DF) u kome je između ostalog poručeno da su "Demokrate i DPS obesmislili Sporazum o budućnosti".

Demokrate pitaju treba li podsjetiti da su se oni bojkotom samo osam poslanika Demokrata i jednim Građanskog pokreta URA izborili za prihvatanje Briselskog plana?

"A da nijesu ti klasični prevaranti prekinuli bojkot Parlamenta, odnosno da su 39 poslanika opozicije ostali u bojkotu, zamislite šta bi tek tada opozicija izborila. I Briselski plan i tehnička Vlada već davno bi bili realizovani. Ali ne. Oni su sa ogromnim oduševljenjem koje ni sa kim iz opozicije nisu dijelili, prihvatili samo Plan DPS-a, dok su plan opozicije uporno odbijali. Ovih dana slave jedan jubilej – već su godinu dana članovi odbora o kojem govore ovih dana. Naravno, i to zajedno sa DPS-om. Iz tog odbora ne smiju da povuku svoje članove, jer su tako obećali Đukanoviću. Rekao bi čovjek, da su imali neke krupne, takoreći epohalne razloge i teme da o njima raspravljaju zbog kojih su se vratili u Parlament, kad, gle: vratili su se da pričaju o kozmetičkim proizvodima i kozmetičkim reformama izbornog zakonodavstva. Sve se to dešavalo dok su građani protestovali na ulicama. Oni građani kojima su prethodno obećali da se u Skupštinu neće vraćati, osim na dan presude. Ali nije ta njihova saradnja sa DPS-om na planu izbornog zakonodavstva nikakva novina. I 2014. su, iza leđa opozicije, preko noći usvojili izborno zakonodavstvo sa DPS-om. A 2007. su, isto tako, prevarili opoziciju, potpisali sporazum sa DPS-om i izglasali Ustav Crne Gore", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su kazali i da je DF u posljednje vrijeme uglavnom su radio razbijanju protesta "Odupri se" i na iniciranju svađe sa ovim pokretom tokom samih protesta.

"Takođe, u jeku afere "Koverat" njihovi najviši funkcioneri sastajali su se sa Đukanovićem. Očigledno je da je njihova višedecenijska saradnja sa Đukanovićem i DPS-om dala rezultate jer su, da podsjetimo, neki od njihovih funkcionera isticali da imaju želju da sa DPS-om rade kao da su jedna partija. I radili su kao da su jedna partija. Makar ako je vjerovati, a za to jeste, ne bojimo se, Peđi Bulatoviću, koji u Skupštini reče da su zajedno sa DPS-om pripremali Odbor i ugradili sve što treba u njemu. Ti perfekcionisti. Sve to im nije bilo dovoljno nego su uoči i u toku Parlamentarnih izbora 2016. godine svaki čas komunicirali sa agentima ANB-a. I sad ti isti misle da ih višedecenijska saradnja sa DPS-om ne sprečava da dijele moralne lekcije po Crnoj Gori. E pa malo su se prevarili, što od klasičnih prevaranata i ne treba da čudi. Ti trgovci, izdajnici i mešetari imaju samo jedan zadatak – da čuvaju vječitu vlast i da ne dozvole, nikada, njenu promjenu", piše u saopštenju Demokrata.

Demokrate navode i da DF misli da ima pravo da za Demokratsku Crnu Goru kaže da je nova Pozitivna Crna Gora.

"Za njih je bolje da ne porede nikoga sa Pozitivnom i da se mole da niko ne poredi ni njih jer je jasno da bi taj ko bi njih uporedio sa Pozitivnom bio zaprepašćen sličnostima koje bi primijetio. Za to što nas upoređuju sa Pozitivnom, pa neka upoređuju, upoređivali su nas i pred izbore 2016. godine, pa četiri godine nakon toga ostasmo najdosljedniji, upoređivali su nas sa Pozitivnom i pred hercegnovske izbore, pa mi razbismo DPS i oslobodismo Novi i niko od naših odbornika ne izdade kao što je izdao njihov, u Podgorici, glasavši da kandidat DPS-a bude gradonačelnik Podgorice. Što su nas više napadali da smo nova Pozitivna, mi smo više jačali. A činjenica da nas i danas, kao i prije četiri godine, nazivaju Pozitivnom, govori da u političkom smislu uopšte nisu napredovali. Drugim riječima, očigledno su malkice zaostali u političkom razvoju", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije navode i da se "svi sjećaju bljutave kampanje protiv Demokrata u susret hercegnovskim izborima".

"Danas gledamo isti rukopis. Zanimljivo je da Tužilaštvo nije, do današnjeg dana otkrilo nalogodavce i distributere bljutavog pisma. Jasno je ko ih štiti i za čiji račun rade lideri DF-a. Kao što ne bi ni oni Mila, ni Milo njih ni za šta na svijetu ne bi mijenjao. Štaviše, Milo Đukanović bi dao 90% svog bogatstva samo da lideri DF-a budu tu gdje jesu: na braniku njegovog opstanka na vlasti, gdje su zaduženi da unose razdor i kompomituju opoziciju na svakom koraku. Zato će, dok DPS i DF, zajedno, ne budu ispod 50% Crnom Gorom upravljati Đukanović, Mićunović, Barović, kriminalci, prevaranti i mešetari iz DPS i DF. Svi imamo obavezu da se suprostavimo političkim ekstremima koji razaraju naš identitet i političko biće", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: