Demokrate: Kako biste tek prošli u Podgorici, Baru, Nikšiću?

"Vama ostavljamo uličarsku retoriku, koju ste još 1989. godine inaugurisali u Crnoj Gori"
59 pregleda 0 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.11.2017. 19:59h

Bilo bi prosto nevjerovatno da makar jedno saopštenje iz DPSa izađe, a da skoro cijelo nije sazdano od neistina i protivrječnosti, kaže se u reagovanju Demokrata na saopštenje DPS u kojem su kazali da Bečić krivce za izborni debakl traži svuda osim kod sebe.

"Nije to mala muka koja nekog natjera da trostruko ili petostruko uvećanje broja glasova najperspektivnijeg političkog subjekta nazove padom. Pa još strmoglavim. To je muka koja se zove "gubitak 3 mandata samo na Cetinju“. To je muka koja se zove "i pored zamalo vanrednog stanja koje je nastalo zbog izvođenja prvaka DPS hobotnice na ulice, ima dovoljno časnih građana da se tome odupru“. E, gospodo nosioci totalitarnog režima i shvatanja politike, zamislite kako biste tek na jučerašnji dan prošli u Podgorici, Baru, Nikšiću i drugim crnogorskim opštinama, kad ste u nekada vašim uporištima i uz već viđene, ali najbrojnije zloupotrebe ovako prošli?", ističe se u reagovanju.

"Vama ostavljamo uličarsku retoriku, koju ste još 1989. godine inaugurisali u Crnoj Gori, a samo vas pitamo: koliko je uvećanje Demokrata u Tuzima kada juče osvojismo 368 glasova, a prije godinu dana smo imali 112? Koliki je naš rast u Petnjici ako imamo u vidu da smo prije godinu dana osvojili 18, a juče 84 glasa? Ako smo na Cetinju prošle godine osvojili 1020, a juče 1375 glasova, da li je to možda rast za Demokrate u Prijestonici od 35%? Koliko puta smo uvećali svoje biračko tijelo u Mojkovcu ako smo prije samo godinu dana osvojili 302, a juče 1003 glasa?", navodi se u saopštenju.

Demokrate su u obraćanju DPS-u navele da ostave za trenutak kupovinu glasova, prebijanja, suzavce, dizanje pištolja na poslanike, prisustvo lica iz podzemlja i njihovih šefova, stravične pritiske i prijetnje i na kraju reagovanja uputile pitanje "ko su lica koja iza reporterke RTCG izlaze iz zgrade Prijestonice?"

Bonus video: