Demokrate: Predraže Bulatoviću, dosta si svađao opoziciju

"Kolege, i ovom prilikom vas pozivamo da ne trošimo zajedničku energiju na međusobna neslaganja, već od vas zahtijevamo da shvatite značaj predstojećih izbora i da u skladu sa tim djelate – hajdemo da svi zajedno izvrnemo članove kriminalnih grupa iz DPS-a iz svake fotelje iz koje su širili strah i bijedu po Nikšiću i Crnoj Gori", poručile su nikšićke Demokrate
69 pregleda 397 komentar(a)
protest Demokratski front, Predrag Bulatović, Foto: Filip Roganović
protest Demokratski front, Predrag Bulatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.02.2017. 21:14h

Opštinski odbor Demokrata Nikšić optužio je funkcionera Demokratskog fronta Predraga Bulatovića da svađa opoziciju.

"Pokušavate da spustite naš rejting sa 16 odsto, kako biste preuzeli naše biračko tijelo. Ovog puta ti to neće poći za rukom, Predraže Bulatoviću. Dosta si svađao opoziciju", navodi se u reagovanju OO Demokrata Nikšić.

Oni su odgovorili na saopštenje Demokratskog fronta Nikšić u kojem je, između ostalog navedeno, da su ""neprijatno" iznenađeni reakcijom predsjednika Demokratske Crne Gore, Alekse Bečića na njihov, kako su naveli, krajnje korektan poziv da sarađuju na lokalnim izborima u Nikšiću".

"Kolege, i ovom prilikom vas pozivamo da ne trošimo zajednničku energiju na međusobna neslaganja, već od vas zahtijevamo da shvatite značaj predstojećih izbora i da u skladu sa tim djelate – hajdemo da svi zajedno izvrnemo članove kriminalnih grupa iz DPS-a iz svake fotelje iz koje su širili strah i bijedu po Nikšiću i Crnoj Gori", poručile su nikšićke Demokrate.

Nadaju se da će prestati i politička prepucvanja opozicionih partija uoči lokalnih izbora u Nikšiću.

"Poštovane kolege, ne znam da li se pravite neznaveni ili zaista ne vladate materijom – ne postoji ni jedan jedini argument, u praksi potvrđen, o tome da je opozicija bolje prošla na jednoj listi. Naprotiv – ovo malo višestranačkog iskustva u Crnoj Gori pokazalo je potpuno suprotno. Da vas podsjetimo: koalicija "Bolja Crna Gora", koja je brojila sve tadašnje parlamentarne i vanparlamentarne opozicione snage, ostvarila je nikad gori rezultat, za desetine hiljada glasova manje od onog koji je opozicija ostvarila u zbiru u svim naknadnim pojedinačnim pojavljivanjima na izborima. Naravno, zbog neiskrenih odnosa tadašnjih činilaca unutar te koalicije. Skorašnji primjeri Budve i Kotora idu u prilog tezi da se čak i iz pet kolona može smijeniti DPS. Takođe, da ponovimo, sve i da ste vi u pravu, a niste – izlazak opozicije na jednoj listi je nemoguć, jer su se već dva respektabilna politička subjekta opredijelila za samostalan nastup", navodi se u reagovanju OO Demokrata Nikšić.

Dodaju da kada već nema jedne opozicione liste, da je njihova procjena da će opozicionom kontu nakon izbora najveći doprinos dati ako samostalno na njih izađu trebalo da naiđe ili na ćutanje ili na odavanje priznanja od strane DF.

"Najmanje što smo očekivali, u trenutku kad smo preuzeli vlast u Budvi i Kotoru i dok DPS ima nikad gori rejting, jeste da se vraćate starom maniru i da izazivate trvenje među opozicijom. Ajde kad ste već imali taj "loš dan", mogli smo i da shvatimo, ali dva loša dana uzastopno – previše je i samo pokazuje zlu i štetnu namjeru. Takva namjera, pored drugih objektivnih faktora, kao što je krađa DPS-a na svakim izborima, jedna je od krivaca za nezanemarljiv broj poraza opozicije u prethodnih četvrt vijeka".

Tvrde da je više od pola njihovih članova i simpatizera reklo da ne bi ni izašli na izbore ako bi, "Aleksa (Bečić) išao zajedno sa Peđom (Bulatović) i (Srđan) Milićem".

"Ako vi mislite da je za opozicionu pobjedu dobro da 8 odsto birača Demokrata ostane doma, svaka vama čast na računici, ali mi istu matematiku, očigledno, nismo učili. Mi smo sigurni da nije. Kao što smo sigurni da i vi isto to znate, ali je onda pitanje: da li se ovdje radi o vašoj tobožnjoj ljutnji zbog našeg samostalnog nastupa ili želji da žigosanjem nas kao "Darka Pajovića" jedan dio naših birača privučete sebi? Otuda neizostavno slijedi pitanje – da li je vaš cilj smjena DPS režima ili je to, zapravo, čerupanje za opozicione glasove po ko zna koji put u vašoj ne baš kratkoj karijeri? Da vam je želja bila da ovo razjasnimo, mogli ste našem predstavniku Momu Koprivici na razgovoru to i reći", navode iz OO Demokrata Nikšić.

Tvrde da je u stvari cilj DF-a bio "da u javnosti prokažete Demokrate kao nekakve izdajnike".

"I smiješno i tužno u isto vrijeme. Smiješno koliko je providno, a tužno zbog spoznaje svakog istinskog opozicionog birača da cilj jednog opozicionog subjekta nije smjena Mila i DPS-a, nego se udarom na prvu po snazi opozicionu partiju žele zadovoljiti nezajažljivi apetiti za glasovima, pri čemu se opet želi ostati u opoziciji. Ovo naročito ako se uzme u obzir da DF nije ni pomislio da napadne URA ili SDP zbog samostalnog nastupa, već to čini samo protiv Demokrata", navodi se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: