Demokrate: U DF-u se plaše da im neko ne preuzme naklonost DPS-a - Vijesti.me
REAGOVANJE NAKON SJEDNICE ADMINISTRATIVNOG ODBORA

Demokrate: U DF-u se plaše da im neko ne preuzme naklonost DPS-a

"Bar se od Demokrata ne moraju plašiti, jer se za nas zna da sa DPS-om ne želimo da imamo ništa, ni formalnih, ni neformalnih susreta", poručuju iz te partije

Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora (Foto: Demokratska Crna Gora)

Lideri Demokratskog fronta su još jednom pokazali da su udarna pesnica Demokratske partije socijalista, smatraju u Demokratskoj Crnoj Gori.

Poslanici DF-a danas su napustili sjednicu Administrativnog odbora, koji je odlučio da poslanici Demokrata, Momo Koprivica i Danilo Šaranović, budu članovi Odbora za izborne reforme.

"Nemali broj puta Demokratski front je pokazao da mu uopšte nije stalo do sveobuhvatne izborne reforme, pa samim tim ni do Odbora, predviđenog da radi u cilju njenog ostvarenja. Sjetimo se da su upravo funkcioneri Demokratskog fronta, kada su ulazili u Odbor, u vrijeme kada je isključivo DPS bio u njemu, govorili: "Ako uđemo u Odbor" (kao da je bilo dileme da li će ući), "mišljenje Hana nas ne zanima". To je izjava koja pripada Koči Pavloviću. Svjedoci smo kako je DF još tada pokazivao animozitet prema komesaru Hanu," navodi se u saopštenju Demokrata.

U toj partiji vjeruju da "porijeklo tog animoziteta leži u afirmativnom odnosu komesara Hana, ali i cijele EU prema Briselskom planu."

"Ako bismo zašli još dublje u psihologiju funkcionera DF-a, oni mrze sve koji pokažu volju da Đukanovića osujete u namjeri da i dalje sprovodi izbore u nefer i nedemokratskim uslovima. To je, ionako, za cijelu javnost, očigledno. Sva njihova buka i galama, motivisane su vlastodržačkim porivima Demokratske partije socijalista i Mila Đukanovića. Vidi se to i po tome što Demokratski front pokazuje, u više navrata, da ne želi da uđe ni u jedno tijelo u kojem je opozicija, ali hoće tamo gdje je DPS i samo DPS. Došlo je dotle da se po Crnoj Gori priča kako bi DF već sjutra mogao da uđe u Vladu Crne Gore, ali neće, jer tamo DPS nije sam. Eto, dotle ide potreba DF-a da uvijek bude nasamo sa DPS-om", saopštile su Demokrate.

U toj partiji ocjenjuju da je DF "sav u grču, jer se plaši da mu neko ne preuzme naklonost DPS-a".

"Sada su se, konkretno, poslanici Nebojša Medojević i Slaven Radunović, našli da utvrđuju ko je DPS-ov opozicionar na osnovu toga čijim su glasovima poslanici Demokrata, Koprivica i Šaranović, izabrani u Odbor za izborne reforme. Bolje da su se, umjesto toga, obratili svojim kolegama, Peđi Bulatoviću, Branki Bošnjak i Strahinji Bulajiću i da su njih priupitali: A čijim ste vi glasovima postali članovi tog Odbora? Sem toga, ovo nije jedini Odbor u koji su predstavnici DF ušli glasovima DPS-a. Treba li podsjećati da je Andrija Mandić u Odbor za bezbjednost ušao glasovima DPS-a? Na isti način i u Odbor za NATO? A je li DPS poslanike Demokrata ili Demokratskog fronta poslao da predstavlja Crnu Goru u Parlamentarnu skupštinu NATO-a? Demokratski front je sav u grču jer se plaši da mu neko ne preuzme naklonost DPS-a. Bar se od Demokrata ne moraju plašiti jer se za nas zna da sa DPS-om ne želimo da imamo ništa, ni formalnih, ni neformalnih susreta. Što se za gospodu iz Fronta ne može reći što, uostalom, potvrđuju brojne zajedničke fotografije. Pokazuje to i spremnost Demokratskog fronta da podrži predlog da se na kvotu akademske zajednice stavi Boris Bastijančić, savjetnik u kabinetu Mila Đukanovića, što je klasična farsa i izigravanje smisla pravila o učešću akademske zajednice. Moglo bi se ovako nabrajati do u nedogled, ali nema potrebe", navode Demokrate. 

Podsjećaju da DF "ni po koju cijenu nije želio da u radnu grupu oko izbornih reformi slučajno uđe koja nevladina organizacija". 

"To je bilo nešto nalik ovom što se sada, opet, grčevito bore da DPS kojim slučajem ne izgubi kojeg predstavnika u Odboru, usljed čega ne dozvoljavaju da Posebni klub poslanika uzme mjesto vadajućoj većini koje mu, po svemu, pripada. Ne, DF-u je važno da otme od opozicije da bi dao DPS-u. Robinhudovski, nema zbora. Tako da su lideri DF-a ovakvim svojim ponašanjem još jednom pokazali ono što, bez izuzetka, svi u Crnoj Gori znaju: da su udarna pesnica DPS-a bez koje da ostane, DPS bi bio težak politički invalid", zaključuje se u saopštenju Demokrata.


Vidi sve komentare