Demokrate: Velika pobjeda opozicije, DPS odstupio od početnih pozicija

"Namjera Branimira Gvozdenovića bila je da radi bez pravila i da odlučuje prostom većinom, kako bi obezbjedio prohodnost svih njegovih predloga"
3526 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ažurirano: 11.10.2019. 12:32h

Demokrate su saopštile da su ostvarile "još jednu pobjedu protiv DPS-a, koja je od presudnog značaja za dalju opozicionu borbu."

"U Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva DPS je po drugi put natjeran da prihvati uslove Demokrata. Odbor koji je radio bez pravila, sada radi po precizno definisanim pravilima. Odbor koji je mogao donositi odluke prostom većinom, sada mora odlučivati kvalifikovanom i to 11 od 14 članova i to o svim pitanjima. Dakle, zaštitili smo opozicione interese i natjerali DPS da pognute glave odstupi od početnih pozicija. Namjera Branimira Gvozdenovića bila je da radi bez pravila i da odlučuje prostom većinom, kako bi obezbjedio prohodnost svih njegovih predloga", kazale su Demokrate.

U saopštenju dodaju da je takva namjera konačno zaustavljena

"Ovo je velika pobjeda opozicije i još jedna u nizu nakon što je serija trijumfa započeta Briselskim planom. Doslednom i odgovornom politikom stvaramo uslove za prve fer i poštene izbore u Crnoj Gori. Spriječili smo DPS u namjeri da opstruira Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva odlaganjem i obesmišljavanjem procesa. Sada će najveći izborni manipulatori na Balkanu morati da se suoče sa rješenjima Demokrata. Nema bježanja od novog biračkog spiska i glasačkog listića, ukidanja donacija i svih izbora u jednom danu. Tek će panika na dvoru nastupiti narednih dana, kada javnosti objavimo nova rješenja koja će potpuno eliminisati i fantome i lažne lične karte", zaključeno je.

Bonus video: