DEMOS: Kriza u državi zahtijeva odgovoran odnos političkih subjekata

“Kriza koja svakodnevno potresa Crnu Goru zahtijeva odgovoran odnos svih političkih subjekata, a adekvatne inicijative i politički potezi Demosa neće izostati”, poručeno je iz te partije
9 komentar(a)
DEMOS, Foto: Demos
DEMOS, Foto: Demos
Ažurirano: 11.09.2015. 18:06h

Kriza koja potresa Crnu Goru zahtijeva odgovoran odnos svih političkih subjekata, a adekvatne inicijative i politički potezi Demosa neće izostati, saopšteno je iz te partije.

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekic održao je u Podgorici, u stranačkim prostorijama, sastanak sa predstavnicima odborničkih klubova i opštinskih struktura te partije.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku se razgovaralo o predstojećim aktivnostima u susret radnoj Skupštini Demosa i o političko - ekonomskim aktuelnostima u Crnoj Gori.

Iskazano je, kako se dodaje, zadovoljstvo učinjenim i dinamikom rada, od osnivanja tog političkog subjekta do danas, i konstatovano da je neophodno iskoristiti dobro postavljene temelje i unaprijediti stranačko funkcionisanje na opštinskim nivoima.

“Kriza koja svakodnevno potresa Crnu Goru zahtijeva odgovoran odnos svih političkih subjekata, a adekvatne inicijative i politički potezi Demosa neće izostati”, poručeno je iz te partije.

U saopštenju se kaže da su Lekić i poslanik Goran Danilović komentarisali najnovija politička zbivanja u Crnoj Gori, kojima vlast, kako se dodaje, po ko zna koji put, izaziva podjele i sukobe, podižući medjuvjerske i druge tenzije.

Lekić je, kako se navodi, ukazao na programska i politička načela Demosa o tim i drugim otvorenim, javnim pitanjima.

“Očigledna je jasna namjera kreatora tih sukoba i podjela, jer pojačavajući bilo koji vid prebrojavanja u Crnoj Gori pokušava se skrenuti pažnja sa veoma teškog stanja u državi”, zaključeno je na sastanku.

Predstavnici partije su, kako je saopšteno, kroz sagledavanje već završenih aktivnosti, a u susret predstojećim obavezama, usaglasili sa Lekićem buduće poteze i konkretne stranačke akcije.

U saopštenju se kaže da su u raspravi i analizama političkih događaja učestvovali i poslanici Demosa u Skupštini, Zoran Miljanić i Radovan Asanović.

Bonus video: