DF: Čekamo komunalce ispred Skupštine

"Svetozaru Maroviću ostali su samo mačka i pas u kući," rekao je Knežević
152 pregleda 200 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2015. 19:43h

Demokratski front (DF) ne namjerava da se povinuje odluci Komunalne policije, a član Predsjedništva DF Milan Knežević večeras je saopštio da će oni postaviti još šatora i da će poslanici sjutra dočekati komunalce na platou ispred parlamenta.

On je gradonačelniku Slavoljub Stijepoviću poručio da građane "ne može premještati kao padeže".

Knežević je poručio Nikoli Janjuševiću, pomoćniku direktora Uprave policije, da se ostavi DF-a i da hapse kriminalce, navodeći da se posljednjih dana desilo bezbroj nepočinstava.

"Svetozaru Maroviću ostali su samo mačka i pas u kući," rekao je on.

Komentarišući izjavu premijera Mila Đukanovića da pristalice protesta čine tek šest odsto biračkog tijela, Knežević je kazao da to nije tačno i da pokazuje kako Đukanović fingira podatke.

Knežević je kazao da je DF na posljednjim "pokradenim izborima osvojio 20 mandata", što znači da imaju podršku 80.000 građana.

Na premijerovu konstataciju da će protesti potrajati ukoliko organizatori čekaju pad Vlade, on je rekao da je DF to i najavio.

“Poručujemo ti da smo noćas donijeli još 250 ležaljki, širimo još dva vojnička šatora za po 300 ljudi. Ovdje ćemo praviti rođendane, maturske večeri, svadbe, ostaćemo ovdje dok ne završiš auto put, ovo je naša slobodna teritorija”, poručio je Knežević.

Predsjedništvo Fronta pozvalo je Miodraga Lekića, Gorana Danilovića, Radovana Asanovića i Novicu Stanića, da im se sjutra pridruže“u odbrani naše teritorije“.

„Naša je obaveza da sjutra budemo ovdje, kao što smatramo da je i njihova, zbog svega onog što smo prošli zajedno, bez obzira na sve unutarstranačke zađevice“, kazao je Knežević.

On je naveo da ima informaciju da će Stanić doći, da vjeruju da će im se pridružiti i nezavisni poslanici Mladen Bojanić i Obrad Gojković.

„Pa neka Đukanović onda analizira u procentima kolika je to i kakva podrška“, zaključio je Knežević.

On je naveo da se policiji zahvaljujući protestima Fronta po prvi put obezbjeđuje plata, dnevnice i tri obroka dnevno.

Funkcioner Demokratske narodne partije Nikola Jovanović, rekao je da se u Crnoj Gori probudio nacionalni i genteski hobi, a to je, kako je naveo, bitka za slobodu.

„Onaj koji se ovih dana krio se konačno pojavio i poručio jednu jedinu istinu a to je da će protesti trajati, a sve ostalo što je rekao bila je neistina“, kazao je on.

Jovanović je upitao da li onaj koji je napravio sistem nepravde, urušavanja državnih resursa i sistem u kom se najviše vrednuju nesposobni ima moralno prvao da priča o demokratskim kapacitetima.

„Najbolji način da konačno pokaže svoj demokratski kapacitet je ste da ode jer je to najmanje što nmože da uradi za Crnu Goru koju je unesrećio proteklih 25 godina. A ako ne ode mi ćemo ga otjerati“, poručio je on.

Funkcioner Nove srpske demokeratije Miodrag Bešović, upitao je one koji se žale na gužve i klaps u saobraćaju u Glavnom gradu kako im ne smeta kolaps koji, kako je rekao, u državi traje 25 godina.

„Sve su nam uzeli i opljačkali, samo nam ne mogu uzeti slobodu koja se brani ovih dana u Podgorici a i širom Crne Gore. Poražen je samo onaj ko odustane “, poručio je on.

Član glavnog odbora Nove sprpske demokratijhe, Velimir Eraković, kazao je da je direkor Uprave policije Slavko Stojanović poslao udbaše da broje narod po ulicama, navodeći da mu to nije službena, već partijska dužnost.

„Jučerašnje šetnje po svim gradovima dokaz su naše snage, odlučnosti i znak da nećemo stati“, naveo je on.

Komunalna policija će sjutra nakon 10.30h početi sa uklanjanjem bine i ostalog mobilijara koji koriste organizatori protesta, ukoliko to oni sami ne učine.

U 10.30h ističe rok, koji je Komunalna policija dala organizatorima da uklone binu.

Načelnik Komunalne policije Goran Janković je kazao da Komunalna policija može taj posao odraditi uz asistenciju policije.

Galerija

Bonus video: